You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Aldığım Gusül Abdesti Doğru mu Arkadaşlar? [Acill]

Aldığım Gusül Abdesti Doğru mu Arkadaşlar? [Acill]

Acemi Üye
RE: Aldığım Gusül Abdesti Doğru mu Arkadaşlar? [Acill]
SON SORULARIM OLUCAK ;

1. hani 3 defa başımıza su döküyoruz ya. bunu hani sağ ve solada 3 defa su döküyoruz ya hangisi önce oluyor yazarsanız ? birden tedirgin oldum gülücük önce baş mı geliyor yoksa sağ mı sol mu ? Sad unuttum.):

2. ya ben sürekli vesvese gibi galiba Bismillahirrahmanirahim diyorum. Aklımı bişi girince ya da bişi olunca ALLAH KORUSUN ve Töbe Töbe Felan Kelimeler Söylüyorum. 5-6 defa üst üste Vesvese Olmuş Herhalde Bana. Gunah mı ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
soru sormak hem serbest hem bedeva gülücük

1-sünnet olan önce sağdan suyu dökmektir.sağdan dökmezsen günahkar olmazsın ve gusulüne bir zararda vermez. suyu baştan sökmek sünnettir.omuzlardan başlarsan yine olur.
2-mesela ne gibi vesvese Allahı inkar etme yada çirkin şeyler gibi vesveseler mi?

adı üstünde vesvese. aynada gördüğün yılanın sana ne kadar zararı varsa vesvesenin zararı da ancak o kadardır. gülücük
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ya mesela sürekli yatağa girerken euzubesmele çekiyorum. yatağa girdiğimde acaba çektiğim besmeleyi yanlış mı söyledim diye soruyorum kendi kendime. sonra 2-3 defa tekrar besmele çekiyorum.
sonrada ağzımdan kötü söz veya küfür çıktıgında 10-15 kere töbeestafirullah & töbe töbe felan diyorum.
aklımı bişi gelince veya bişi görünce ALLAH KORUSUN , ALLAH ETMESİN üst üstte söylüyorum yani.
şunu yazarken bile şu an içimden ALLAH Etmesin dedim yani gülücük

sorunum bu? gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yok ne sorunu çok güzel bir şey gülücük
hayatın her anında Allahı anmaktan daha güzel ne olabilir ki gülücük
"Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler..." (al-i imran 191)
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ya bi de şunu sormayı unuttum. ben gusül abdesti aldığımda gusül abdesti nasıl alınır diye bi kağıda yazdım ve o kağıdı her gusül aldığımda unutmayayım diye banyoda bi köşeyi bırakıp bakıyorum bi sorun olur mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allahın ismi yada ayet varsa o kağıtta bulundurman doğru olmaz. Allahın adı yada ayet yoksa bulundurmanda bir sakınca yoktur. hem bulundurmana gerek yok zaten. sadece kendini yıkayacaksın o kadar gülücük unutulacak bir şey değil ki gülücük
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah senden de razı olsun kardeşim. kafana birşey takılırsa çekinmeden sorabilirsin. bildiğimiz kadar emrindeyiz inş gülücük
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
s.a.süleyman kardeşim sen fazlasıyla yapıyorsun gusulu.
elez kardeşimde çok güzel cevaplar vermiş,her ikinizden de rabbim razı olsun..
izninizle ben ufak bir katkı sağlayayım,insanları gusul yapmayı gerektiren sebepler hasıl olduğunda vucudumuz epitel dokuları bir salgı salgılar ve bu salgı vucudumuz da fazla kaldığı zaman kötü koku ve çeşitli arazlara sebep olur,bu sıvıyı vücudumuz dan çıkarmak için epitel doku ların güzelce yıkanması lazıdır...
bütün mesele budur,rabbim bizim tertemiz olmamızı ve arazlardan kurtulmamızı istiyor...ama biz bu ilmi sebepten değil rabbimizin emri olduğu için gusul yapıyoruz...
NOT:Ağız ve burnumuzun içi de epitel doku ile kaplıdır...
selam ve dua ile
sevgiyle kal...
Bu Kur’an;
kendisiyle uyarılsınlar,
Allah’ın ancak tek ilâh olduğunu bilsinler
ve akıl sahipleri düşünüp öğüt alsınlar diye
insanlara bir bildiridir.
İbrahim 14/52.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-05-2014, Saat:09:30 AM, Düzenleyen: ihtiyarkurt.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.