You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

AKP'nin İktidar Olması Rejimi Meşru Kılar mı ?

General
[Resim: democracy1-950x844.jpg]
Dünya görüşü olarak insan merkezli bir bakış açımız var , daha doğrusu bu tavrı korumaya ve sorumluluğunu sürdürmeye gayret ediyoruz. Sistemin , muhalefetin gücünü kendi üstünden başka yönlere kanalize ederek kurtulduğunu görüyoruz o sebeple odak kutbumuz bellidir. Kan ve zulüm üzerine kurulmuş bir sistemi zaten kabul etmediğimizi hiç bir entel lafazan ve tavırla boğmadan açık ve net ifade ediyoruz.

Bu bağlamda laiklik ve seküler sistemle kemalist değerlerle halkın tabanına inemeyen derin güçlerin islamı kullanma istidadında olduğunu görüyoruz. AKP ile gelişen bu süreçte özellikle bir takım STK lar bünyesinde toplanmış islamcı görünen çevrenin merkeze çekildiğini ve her hareketleriyle islamın maslahatına sahip çıkmak yerine AKP merkezli bir sistemi sahiplenme hastalığına yakalandıklarını görüyoruz. Örneğin dünün mazlum ve mağdurunu oynayan islamcı gazete bugün bel altı saldırılarla dünün kartel medyasını aratmayan aynı zamanda hiçte islami ve insani olmayan yöntemlerle rakiplerini ortadan kaldırmaya ve etkisizleştirmeye çalışıyor. Şehidlik gibi dini kavramlar istismar edilebiliyor ve bu islamcı görünümlü yeni statükocular tarafından tezgahlanıyor. Kemalistlerin yaptıklarını bugün ılımlı islamcı menfaatçi ve kapitalist tipler gerçekleştiriyor. Dün kemalist zalimlere tavrımız neyse bugün sistem sahipçisi yeşil renkli menfaatperest tiplerede tavrımız aynı olacaktır şüphesiz.

Velhasıl ; AKP'nin iktidar olması sisteme bakış açımızı değiştirmedi değiştirmeyecek. Bu ülkede Türk'ü Kürdü, Lazı Çerkeziyle her dinden her kesimden her milletten insanın yaşama hakkını ve söz söyleme hakkını savunuyoruz.

Affetmeyi sevmeyi sahiplenmeyi insana ve yaradılmışlara karşı şefkati savunuyor ve kul hakkı kadar yürürken üzerine basıp incittiğimiz karıncanın dahi sorumluluğunu sırtımızda hissediyoruz. Ama boyun eğmeyi ve haksızlık karşısında susmayı kabullenmiyoruz.

Hakkı yenen işçinin , şiddet gören horlanan ve seks kölesi olmaya zorlanan kadının çektiği ızdırabın sorumluluğunu hissediyoruz. Kapitalist sistemin sadece insana değil eko sisteme ve onun bir parçası olan hayvanlara karşıda olduğunu görüyoruz. Bütün bu haksızlıklara tahammülümüz olmayacaktır.

Kısacası; rengi yeşile boyanan sistemin her yerinde çatlaklar var ve dökülen boyanın altında sistemin çirkin yüzü sırıtıyor..

Büyük devrimci Allah'ın Resulu Muhammed (s.a.v)'in dediği gibi ,"Birtakim yöneticiler türeyecek, onlarin etrafini birtakim adamlar saracak, bunlar zulm edecekler, yalan söyleyecekler. Bunlarin yanina giren, onlarin yalanlarina inanan, onlara zulümlerinde yardim eden benden degildir, ben de ondan degilim. Bunlara karismayin, bunlarin yalanlarina inanmayin; bunlarin zulümlerine yardim etmeyen kimse benden, ben de ondanim " (Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 6-24)

Genç Bakış Platformu

alıntıdır arkadaşlar,bu platformdaki her yazı ve düşünceyi tanımam bilmem ancak önemli bir noktaya değinmişler.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: AKP'nin İktidar Olması Rejimi Meşru Kılar mı ?
80'lerin öncesindeki islami hareketler Atatürk'ü,meclisi,devleti tağut diye belleyip müslümanları onlara düşman kesmek için uğraştılar.Fakat nedense kendileri iktidara gelince tağutun tağutluğu DÜŞTÜ! erbakan ile başlayan tavizler erdoğan ile birlikte tavan yaptı.Allah müslümanları bu yönetimin şerrinden korusun,ılımlı islami demokratik bir Türkiye devleti meydana getirilmeye çalışılıyor.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-07-2012, Saat:02:57 PM, Düzenleyen: karadamlalar.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.