1-Yemek yediğimizde veya kahvaltı yaptığımızda tabağımız da veya soframızda ekmekle sıyırsak bile arta kalan şeyler zerre kadar şeyler falan veya kabın içinde kalan şeyler sıyırsak bile kalıyor bunları atmak israf mıdır?
2-Cemaatle namaz kılmak için camiye gittik mesela sünnetleri kılacağız.Caminin yanında yol tramvay hattı var ya bu zamanda araç sesi tramvay sesi gürültü, müezzin sesi falan namazda kendi sesimizi duymamıza engel oluyor kendi sesimizi de duymamız şart namazda nasıl bir yol izlemeliyiz.
3-Ayrıca ben cemaatle namazda iftitah tekbirine bazen yetişemeyebiliyorum sünneti kılıyorum ama cemaat hızlı kılıyor ben tadil-i erkana dikkat ediyorum namaza geç durma durumu olabiliyor iftitah tekbiride çok çok sevap olduğundan sünneti terkediyorum çünkü hem iftitah tekbirine yetişmek lazım hemde müezzin araya girebiliyor kendi sesimizi duyamayabiliyoruz.
4-Namazı geç bitirdiğimden Ayet-el kürsi ve tesbihat kısmı var ya onlar evde de yapılır mı çünkü Ayet-el kürsinin ayrı fazileti var tesbihatın ayrı bu faziletlerden mahrum olunurmu dünya kelamı konuşmadan hemen okumak mı gerekir gibi.
şimdiden cevaplayanlardan Allah razı olsun.