**
O herif o kadar ahmak ve salaktır ki, para kazanır ama bu parayı doğru dürüst yemeyi ve harcamayı bilmez, servetinin turşusunu kurar.
**
Ceketi var, ceketinin cepleri var, şişkin cüzdanı var, kredi kartları var, lakin bu cebinde güzel bir defter ve kaliteli bir kalem yok. Defter kalem kültür fukarasıdır o.
**
Herkesin arasında kahkahayla gülen o kadın hanımefendilik taslıyor ama kesinlikle değildir. Hanımefendiler herkesin arasında kahkahayla gülmez.
**
Âkil (âqil değil) birine: Beş normal insanı doyuracak yemeği bir oturuşta yediğine göre artık gönül rahatlığı ile birkaç saat geviş getirebilirsin.
**
Sen kendine düşman mısın ki, sık sık durup durup bin liralık lüks ayakkabına bakıyorsun? Dost başa düşman ayağa bakarmış.
**
Şu veya bu imamı beğenmiyorsan, sen git beğendiğin bir imam bul ve onun arkasında cemaat ol.
**
Mangalın yanında ellerini ısıtan adam yanındakine “en-nârü fâkihetü’ş-şita” deyince, öbürü sırıtmış ve “Tarabulus narları gocaman olur he he he” demiş.
**
Kilosu on liraya sızma bal aldığını sananın cezâî ehliyeti yoktur.
**
Çok kültürlü görünen bir fuzuliye, Fuzulî’den birkaç beyit oku demişler, şaşakalmış.
**
Bu da üniversite mezunu: Şevkete Şevki, şefkata şevkat, hafriyata harfiyat, mahzura mahsur, mahv olmaya mahfolmak diyor.
**
Büyük dedesi İstiklal Mahkemesi kararıyla idam edilmiş, o şimdi CHP’ye oy veriyor.
**
Canlı yayında karının omuz askısı kopmuş, memeleri görünmüş. Kasıtlı mı, kazayla mı?
**
Şu meşhur Paşa mı?.. Ağzından yel alsın, ona hiç diktatör denir mi? Yüzde yüz demokrattı da, bazen kızdığı vakit muhaliflerini apar topar astırıverirdi.
**
Haram yiyici herif, aradan üç sene sekiz ay geçtikten sonra bir gün dümdüz yolda lüks arabasıyla giderken direği çarpmış. Bilirkişi heyeti, b “Bu p… dümdüz yolda, sapasağlam araba ile nasıl oldu da direğe çarptı” demişler. Haram yiyenler işte bazen böyle çarpılır.
**
Yine bir haram yiyici: Bunca servete, mala mülke, tantanaya rağmen bir gün değil bir an bile huzuru yok. Acep nedendir?
**
Kurtçuk, metamorfoz geçirip kelebek olmuş; bizim mücahid de acayip bir metamorfoz sonucunda yaman bir müteahhid olmuş.
**
Yetim malı yiyerek Cehennemde kendisine ateşli bir köşe ayırtmış.
**
Tesettürlü bir kadın gördüm. Kalem gibi ince ve uzun topuklu bir ayakkabı giymişti, çalkalanarak zor yürüyordu.
**
Halk havaalanına normal kapıdan giriyor çıkıyor; onlar ise mağrur ve mütekebbir VİP kapılarından giriyor, VİP salonlarında keyif sürüyor.
**
Adamcağızı mezara koymuşlar, eve döndüklerinde tereke kavgası başlamış. Mirası paylaşamamışlar, mahkemeye düşmüşler.
**
Martıların acı feryatlar kopartarak uçuştuğunu, köpeklerin semaya doğru niçin uluduğunu, karıncaların yuvalarından niçin topluca çıktığını, denizin niçin geriye çekildiğini, saatlerin niçin abuk sabuk çalıştığını, saksıdaki çiçeğin niçin boynunu büktüğünü anlayacaksın.
**
O bin kişilik topluluk içinde aklı başında bir onu gördüm ve fakire dua etmesi için ayaklarına kapandım.
**
Eblehin birine bayram haftası demişler, ha sandal tahtası mı demiş.
**
Gitmiş gitmiş gitmiş ve sonra yol ansızın bitmiş.
**
Ölümü unutan adam ansızın ölüvermiş. Unutmanın ölüme çaresi yoktur.