You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Aile için İstanbul mu Muğla mı sizce?

Yeni Üye
Selamun aleyküm cümleten,

Doğma büyüme istanbulluyum iş için bir süredir Muğla'ya geldim.İstanbulun kalabalığından gürültüsünden dolayı ailemi de yanıma almak istiyorum
Ama bir yandan da burdaki insanların hepsi demiyim büyük çoğunluğunun alkole olan düşkünlüğünden dolayı istanbula geri mi dönsem diye düşünüyorum
Muğla da dini değerlerimi kaybetme açısından bir korkum var.istanbul da çok düzgün değil tabi

Sizlerin değerli yorum ve tavsiyelerinizde benim için çok önemli işin içinden çıkamıyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
RE: Aile için İstanbul mu Muğla mı sizce?
Nisa 4/97- Melekler, kendilerine zulmeden kişilerin canlarını aldıklarında, onlara, "Ne işte idiniz?" derler. Onlar da: "Biz yer yüzünde zayıf kimselerdik." derler. Melekler: "Allah'ın yeryüzü geniş değil miydi, siz de orada hicret etseydiniz ya?" derler. İşte bunların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü gidiş yeridir.
Nisa 4/98- Ancak gerçekten aciz ve zayıf olan, çaresiz kalan ve hicret etmeye yol bulamayan erkekler, kadınlar ve çocuklar hariç...
Nisa 4/99- Umulur ki, Allah bu kimseleri affeder. Allah çok affedici, çok bağışlayıcıdır.

Demek ki, eğer muhayyer isen, yani seçim yapmada serbest isen, dinini en güzel yerde yaşayabileceğini düşündüğün yere hicret etmek gerekiyormuş.
Eğer serbest değil zorunlu isen, elinden geldiği kadar dinini korumaya çalışarak, gayret ederek sabretmeli ve Allah'dan af ve mağfiret dileyerek sana bir çıkış göstermesini dilemelisin.

Allah'a emanetsiniz...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Aile için İstanbul mu Muğla mı sizce?
Rabbimden sizin için en hayırlısı ne ise onu isteyin iç sesinizi dinleyin o size doğruyu söyleyecektir ve ya bunun için namaz kılıp doğru olanı göstermesi için dua da edebilirsiniz
Bugün gidiyorum eyvallah!
Ey benim yüreğimde yaralar açan 
Ey beni dalgamda yapayalnız bırakan
Unutma sende seveceksin
Sende sende....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.