ben 20 yaşındayım ve benden 2 yas buyuk bi abim var kendimi bildim bileli abimden hep eziyet gordum ve dayak yedim ortada hic bi sey yokken yapmak istemedigim seylere zorlandım yapmayınca dayak yedim kotu bi cocuklugum gecti kendimi hep asağılık bi insan gibi hissettim allaha cok dua ettim beni kurtar allahım diye oyle boyle bu yaslara geldim ama su an annemle birlikte bu yasa gelmeme ragmen cogu sey aynı devam ediyor annem onum tarafını tutuyor hep hakaret ve kufur duyuyorum artık sabredemiyorum kotu biseyler yapıcam allahtan korkuyorum beni evden atmayı bile konusuyolardı annem taraf tuttukca ben cok kotu hissediyorum abim her gun kufurler eder beni asağılar ben buyugum diye bisey demem allahtan korkarım ne yapmam lazım bu beni bitiriyor dinen hukmu nedir lutfen yardimci olun.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Aile hakkında yardım
Aile hakkında yardım
ben 20 yaşındayım ve benden 2 yas buyuk bi abim var kendimi bildim bileli abimden hep eziyet gordum ve dayak yedim ortada hic bi sey yokken yapmak istemedigim seylere zorlandım yapmayınca dayak yedim kotu bi cocuklugum gecti kendimi hep asağılık bi insan gibi hissettim allaha cok dua ettim beni kurtar allahım diye oyle boyle bu yaslara geldim ama su an annemle birlikte bu yasa gelmeme ragmen cogu sey aynı devam ediyor annem onum tarafını tutuyor hep hakaret ve kufur duyuyorum artık sabredemiyorum kotu biseyler yapıcam allahtan korkuyorum beni evden atmayı bile konusuyolardı annem taraf tuttukca ben cok kotu hissediyorum abim her gun kufurler eder beni asağılar ben buyugum diye bisey demem allahtan korkarım ne yapmam lazım bu beni bitiriyor dinen hukmu nedir lutfen yardimci olun.
Sabret inşallah Allah sana bir çıkış yolu gösterir.
Belkide hiç ummadığın yerlerden bir kapı açar.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Ancak bu arada senin yapman gereken bazı şeyler de olabilir mi acaba diye de düşünmek gerekir diyorum.
Mektubun çok kapalı. Hem abini, hem anneni bu kadar sana karşı cephe aldıracak tavırların soru işareti.
Siz de biraz empati yapmayı, yani kendinizi onların yerine koyup neden onlar sana karşı böyleler, anlamaya çalışsanız. Aranızı düzeltmeye, uzlaşmaya çalışsanız. Veya çalıştıysanız acaba yeterli mi, değerlendirseniz.
Bir de insan kendine karşı yeterince objektif olamaz, kendi kendini yeterince eleştiremez; yaratılış gereği hep kendini haklı görür. Bu durumda ailenizi iyi bilen, aranızdaki sorunları iyi tartabilen, aileden veya yakın çevrenizden aklı başında, iki tarafı da anlayabilecek olgunlukta bir dost bulup danışşsanız derim.
Allah'a emanet olun...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi