You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ahmaklaşmaktan ve ahmaklardan yüce Rabbime sığınıyorum.

General
-İnsanlığın kavgaları veya savaşları,
• -ya çıkarların çatışmasından veya
• -birbirini yanlış anlamaktan kaynaklanır.
-Çıkar çatışmas,ı taraflardan en az birinin hakkına razı olmamasından ve adaletsizliğinden kaynaklanır.
-Birbirini yanlış anlama ise,
• -ya birbirini anlayacak şekilde dikkatli dinlememekten yazdığını tam okumamaktan veyahut
• -ahmaklıktan, yani zihnini gerçekleri saptıracak şekilde kullanmaktan kaynaklanır.
-İnsanlığın en dayanılmaz hastalığı olan ahmaklık dengesiz düşünmektir. Önemliyi önemsizden, yakını uzaktan, gerçeği hayalden ayıramamaktır. En kötüsü de ahmaklık, ‘hep, hiç, bütün, bazı’ gibi kavramların mantıksal değerlerini gözden kaçırarak düşünmektir.
-İnsanlarla yazışırken tansiyonumu fırlatan fecaat çıkar çatışması, cahillik, eleştiri gibi şeyler değildir. En dayanılmaz şey koca koca insanların beyinleri gelişmediği için -sözü tersinden anlamaları, -sözden alakasız anlamlar çıkarmaları ve de -böyle yaparak fikirlerinizi suçlarken aslında ahmaklıklarını ilan ettiklerinin farkında olmamalarıdır.
Bir insanın ahmaklığın bir iftira aracı olduğunu ve ahmaklığa dayalı eleştirinin hakaret içerdiğini kavrayamaması büyük bir talihsizliktir. Bu tür insanlarla bu sosyal medyada çok karşılaşmak ve böyle insanları normal insanlar gibi muhatap almak zorunda kalmamız da başka bir talihsizliktir.
Cahile ve düşmana bile hayrınız dokunabilir ama ahmağa hele de kibirli ise hiçbir hayrınızın dokunması mümkün değildir. Bu yüzden ben ahmaklaşmaktan ve ahmaklarla muhatap olmaktan yüce Rabbime sığınıyorum. Dr. Muhammed Bozdağ
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Ahmaklaşmaktan ve ahmaklardan yüce Rabbime sığınıyorum.
''İnsanlığın en dayanılmaz hastalığı olan ahmaklık dengesiz düşünmektir. Önemliyi önemsizden, yakını uzaktan, gerçeği hayalden ayıramamaktır.''

Eyvallah.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Ahmaklaşmaktan ve ahmaklardan yüce Rabbime sığınıyorum.
Allah razı olsun.
Ahmak kimsenin dostluğu da düşmanlığı da tehlikelidir...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.