You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Ahlak
Arkadaşlar ben bunu bütün dindar arkadaşlarıma sordum tabii içinde müslüman yoktu bende sizin fikirlerinizi almak istedim. Arkadaşlar sizce din olmadan ahlak olur muydu? Olsa bile günümüz ahlakından farklı olur muydu? Bildiğiniz gibi günümüz insanlarının çoğu ahlaktan uzak yaşıyor ama tabii bunları dine bağlayamayız, bu yüzden sizce örneğin İslam dininin ahlakı hiç olmazsa sadece müslümanlar arasında tam olarak uygulanabilseydi, daha iyi bir toplum mu olurduk yoksa daha kötü bir toplum mu? Peki İslam ahlakı sizce günümüz toplumunda tam olarak uygulanabilir mi ve uygulanması için neler yapılması, ne gibi toplumsal değişiklikler yapılması gerekmektedir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Ahlak
Din olmadan ahlak olur mu,bence olmazdı olsa bile genel olarak kabul edilemeyebilirdi.Herkes kendine göre kurallar koyar ve ona göre yaşamak isterdi ve çatışmalar meydana gelir diye düşünüyorum.Müslümanlar arasında ahlak kuralları bellidir çoğunluk buna uyduğu sürece toplum daha iyi olurdu.
İslam ahlakının müslümanlardan beklediği iyi ,yardımsever,sevecen,zararsız,edepli,yaratanını bilen,kibire kapılmayan,kimseyi hakir görmeyen ,bir insan olmak.Aslında çok basit bu kurallar islam dışındada birçok insan dışında kabul edilebilir.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Sonucta herkes nefs taşıyor,kimseden 4 dörtlük olmasını bekleyemiyoruz malesef.Bu söylediklerinizin çeşit çeşit sebepleri olabilir.İyiliğin karşısında mutlaka kötülük vardır.İyi niyetli olmayı başaran kazanıyorgülücük

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cataha din olmasaydı diye birşey yok ki din olmasaydı ahlak olurmuydu die bir soru vucut bulsun az biraz derin düşün şu görmekte olduğun dünyanın,fezanın,dinin,ahlakın,insanın,atomun,çekirdeğin....vs yaratıcısı O yüce zat dilemeseydi bunların hiç biri olmayacaktı vesselam yani soru temelinde fail:-):-)ERROR
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.