You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ahiretteki Borç-Alacak Hesaplaşması

" HACI "
Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"(Kıyamet gününde), borçlunun iyiliklerinden alınıp alacaklısının iyilikleri üzerine ilave edilir. Şayet borçlunun sevabı yoksa, alacaklının günahlarından alınıp borçlu üzerine yüklenir."

(İmam Ahmed)

---

"Kim (üzerinde altın para (dinar) veya gümüş para (dirhem) borcu olduğu halde ölürse, bu borç, kıyamet gününde, onun sevaplarından ödenir. Zira ahirette, altın ve gümüş geçerli akçe değildir."

(İbn-i Mace)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Ahiretteki Borç-Alacak Hesaplaşması
ilginç .. hesap makinaısını alıp hesaplıyolar herhalde.. ona ilave, toplama, çıkarma, ... ölmeden önce faturayı görseydikte hiç dğilse ona göre yaşardık olmaz mıydı?
[Resim: 3333gsg.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
konu cıvımasın mümkünse deli akıllı...mahkeme varda senin avukatın bile olmayacak bu gidişle Wink bak kâr ettin avukat masrafın olmucak...vucudun hakkında şahitlik edicek o zaman muhasebeni anlarsın...deli akıllıyı ve kâr-zararı görürsün

paylaşim için ALLAH razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
allah razı olsun cnm benım emegıen saglık cok gzuel bır konu olmuşrosegul

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.