You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Agnostisizim'e inanan bir arkadaşım

Yeni Üye
Merhabalar müslüman kardeşlerim bende bundan 1 ay öncesine kadar bu soruları kendime soruyordum ben bu sorulara açıklık kavuşturdum.Allah'â şükür müslümanım bende şuanda

Benim bir kız arkadaşım var.O dine inanmıyor ben ne kadar anlatsam da dinlemedi size sormak istiyorum.

Diyor ki;Beni yaratan bir tanrı varsa tanrıyı yaratan başka bir tanrı yok mu ?

Kardeşlerim bu arkadaşımı çok severim bu kardeşimi müslüman yapmaya karar verdim bana en güzel cevabınızı sunar mısınız ?

Ben tren örneğini verdim gene fayda etmedi ona gülücük teşekkürler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Agnostisizim'e inanan bir arkadaşım
Evvela sizi tebrik ederim. Ahiretinizi kurtarmışsınız çok şükür.

Birini müslüman yapmaya çalışmak ona telkinde bulunmaktan çok örnek bir müslüman olmaktır. Siz ne deseniz de karşınızdaki inanmak istemedikten sonra inanmayacaktır. Bu konuda asla kendinize kızmamalısınız.

Tanrıyı yaratan bir tanrı yok mu sorusuna gelirsek. Cevap veriyorum: Yok. (Kaynak: İhlas suresi, internette mealini bulabilirsiniz)

Allah yardımcınız olsun. İnşallah umduğunuza nail olursunuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allah'ım bizleri sadece senin rızanı düşünen kullardan eyle.
Allah'ım sen kimlerden razıysan, kimleri seviyorsan, bizleri onlarla dost eyle.
Dinimizi yanlış öğrenmekten bizi koru. Amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Öncelikle bir kalbe iman verecek olan yalnız Allahü teala'dır. Biz sadece vesile, aracı, vasıta olabiliriz.

Allahü teala'yı kim yarattı sorusuna yanıt.

Mutlaka bir başlangıcın olması gerekir.

Onu kim yarattı, ondan öncekini kim yarattı, dersek bu soruların sonu gelmez.

Başlangıç Allahü teala'dır.

Her şeyden önce, (hiçbir şey yokken) sadece o vardı ve hep var olacak.

O var olmazsa hiçbir şey var olamaz.

Her şeyi yaratan (yıldızları, galaksileri, melekleri, cenneti) yaratan yalnız Allahü teala'dır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Her sanatçı sanatının bilinmesini ister. Kainat Allah'ın sanat eseri. Bizler de buna şahitlik ediyoruz. Onun yarattığı kullarıyız.

Teşbihte hata olmaz. O yüzden şu örneğimi mazur gör

Allah - Kainat - İnsan ilişkisi Ressam - Tuval - Renkler ve Çizimler ilişkisine benziyor.

Hangi ressamın bir tuvali yoktur ki? Ya da hangi ressamın tuvali boştur?

Bir de şu var ki Allah ilah iken bizler beşeriz. Dolayısıyla Allah'ın her işindeki hikmeti anlayamayabiliriz. Görüyorsun ki verdiğim örnek durumu net bir şekilde açıklayamıyor. Allah'ın her türlü işine akıl erdirmeye çalışmak büyüteçle hücre organellerini görmeye çalışmaya ya da ne bileyim bisikletle ışık hızına ulaşmaya çalışmaya benziyor.

Uzun lafın kısası birtakım şeylere kapasitemiz yetmiyor olabilir. Fazla zorlamamak lazım gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allahü teala melekleri yaratmıştır. Ancak meleklerde nefs denen kuvvet yoktur. Melekler durmadan yılmadan hep Allahü teala'ya itaat ederler, hiç sıkılmazlar.

İnsan böyle değildir, insanda nefs vardır. Yani insana ''özgür irade'' verilmiştir.

O nedenle Allahü teala bizi imtihan etmek, hangimizin daha iyi işler yapacağını görmek için, O'nu tanımamız için yaratmıştır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.