Bir bayan olarak, ateizm veyahut agnostisizm gibi felsefi inanç sistemlerini benimsemiş birine aşık olup, gönlümüzün düşmesi ve bu kişi/kişilerle bir gelecek hayal etmemiz halinde bize de günah yazılıyor mu? Bizim de basiretimizi bağlar mı bu durum? Hatta böyle bir durum halinde kendi kul hakkımıza girmiş oluyor muyuz - hele de karşı taraf bizi manevi anlamda olumlu etkilemiyor ise? Yani kastettiğim, bizi dini vecibelerden uzaklaştırmak...
Benim başıma gelmişti, halen atlatmaya çalışıyorum. Karşı taraf agnostik, ve işin daha ilginci bana ilgisi bile yok (hatta benimle sürekli dalga gecerdi, ondan hoşlandığımı anladığı için, direkt "sen benden hoşlanıyorsun" tarzında bir söylem demese de şakalarıyla vs. belli ederdi.). Şu son zamanlarda bu durum yüzünden kendimi sorgular hale geldim, akıl sağlığım belli bir noktaya geriledi öyle ki; ve Allah'tan uzak kaldığım onca zamanı düşündüm. Dile kolay, 2 sene önceydi nereden baksanız, halen atlatmaya çalışıyorum. Bu kişi yüzünden kendimden çokça taviz verdim, öyle ki düşünce yapımı bile bazı noktalarda değiştirdiğini fark ettim...
Annem bana hep şey diyor: "Kızım, kendi uğursuz olan birisi seni de dibe çeker.". Annemin haklilik payı var mı sizce?
Şu son birkaç günde bu bahsi gecen kişiden yediğim bir kazık yüzünden, çok kısa bir süre zarfı içerisinde Allah'a ve dua etmeye yöneldim. Umarım bunda istikrar sağlayabilirim.
Neler önerirsiniz bu kardeşinize?
Şimdiden emeği geçen herkesten Allah razı olsun...