Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Affetme Yetkisine Sahip Miyiz ?
Affetme Yetkisine Sahip Miyiz ?
Peygamberimiz buyuruyor ki:
"Size (nafile olan) oruç, namaz ve sadakaları daha üstün bir şey söyliyeyim mi? Müslümanların arasını bulup onları barıştırmaktır, zira müslümanların arasındaki bozgunluk ancak onları yok eder."
Hz. ENES (R.A.) diyor ki:
"Beraberce oturduğumuz bir gün Peygamber efendimiz tebessüm etti. Hz. Ömer (R.A.) "Anam-babam sana feda olsun ya Resulüllah, niçin gülüyorsunuz?" Peygamberimiz şöyle buyurdu:
"Ümmetimden biri Allah'ın huzuruna diz çökmüş. Ya Rabbi, hakkımı yiyen şu adamdan hakkımı istiyorum, diyor. Yüce Allah da diğerine bunun hakkını ver diyor. Adama şöyle diyor: Ya Rabbi, benim bütün iyiliklerimi ve sevaplarımı, haksızlık yaptığım başkaları aldı. Bende bir şey kalmadı, yüce Allah hakkı yenmiş olan kimseye: Sana verecek sevabı yok, ne yapayım? der. Adam: Ya Rabbi, günahlarımı ona yükle, der. Böylece günahlar ona yüklenir. Yine haksızlık bitmiş olmaz."
Ağlayarak devam etti:
"Bu herkesin üzerindeki yükü atmak istediği büyük bir gündür. Allah kendisine haksızlık yapılmış olan kimseye: Bak bakalım ne görüyorsun? der. Adam: "Ya Rabbi, gümüşten şehirler, altından süslemeli köşkler görüyorum. Acaba bunlar hangi peygamberle, hangi sıddıkların (dosdoğruların) ve hangi şehitlerindir der; AIlah: Bunlar satılıktır, buyurur. Adam: "Ya Rabbi, bunları kim alabilir? Allah: Sen, Adam: Ya Rabbi, bunu ne ile alabilirim?" Yüce Allah: "Din kardeşini affetmekle, buyurur. Adam: Onu affettim, der. Yüce Allah, kalk, elinden tut ve her ikiniz de cennete girin, buyurur."
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi