Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Adil olmayan yönetimler ve Müslümanların pozisyonları
Adil olmayan yönetimler ve Müslümanların pozisyonları
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
“Ey Allah’ın rasulü! Onlara kılıçla karşı çıkmayalım mı?” Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Aranızda namazı ikame ettikleri sürece hayır! Yöneticilerinizde hoşlanmadığınız bir şey gördüğünüzde, amelini çirkin görün fakat itaatten büsbütün el çekmeyin.”
İsnadı sahihtir. Muslim (1855)
İbn Ömer radıyallahu anhuma’dan: Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Müslüman kişinin günah ile emredilmediği sürece itaat etmesi bir haktır. Günah ile emredildiğinde ise dinlemek de yoktur, itaat de.”
Buhârî (2955) Muslim (1839)
Yazdığın mesajlarda konu sahibini tenkit etmeyi bırakıp konuya odaklanarak cevap ver.
Konu hakkındaki fikirlere değer veriyoruz.
Ancak şahısları hedef alan mesajlar doğru değil.
Aradaki farkı anlayabildiğini umuyorum.
Bu seni 3. uyarım. Kurallara dikkate al.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
bana göre kendisi henüz kendisine cevap yazılabilecek yorumları yapacak olgunlukta değil.
o yüzden dikkate almıyorum onu.
zaten burası dini bir forum,islam dini üzerine mülahazarlarda bulunuyoruz ,tabii bana kalsaydı diğer dinlere dair tartışmalara da yer verilmesi,herkese söz hakkı tanınması uygun olur (fakat tabiiki herkesin de kullandığı sözlere dikkat etmesi lazım,bu beklenen birşey ve zorunlu)
neyse. benim bilimsel makalem majör revizyon ile kabul edildi.
editorun dediği düzeltmeleri yapmam gerekecek minör düzeltme veya kabul mektubu almadığım için biraz mutsuzum desem yalan olmaz.
emin olun kendi şahsımı çok çok az hesaba almıştım makaleyi yazarken...
“Benden sonra bildikleriyle amel eden ve emrolunduklarını yapan halifeler olacaktır. Yine benden sonra bilmedikleri şeylerle amel eden ve emrolunmadıkları şeyleri yapan halifeler olacaktır. Kim onlara karşı çıkarsa berîdir. Kim elini (itaat etmekten) çekerse selamettedir. Lakin razı olup tabi olan (helak olur).”
Buhârî ve Muslim'in şartlarına göre sahih. Ebû Ya'lâ (10/308) İbn Hibbân (15/41, 42) Taberânî Musnedu’ş-Şamiyyin (643) İbn Bişran Emali (14) Tarsusi Musnedu Ebi Hureyre (14) Beyhakî (8/158) Beyhakî Delâilu’n-Nubuvve (6/521) İbn Asakir (7/223, 36/214, 63/268)
İbn Ömer radıyallahu anhuma’dan: Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Müslüman kişinin günah ile emredilmediği sürece itaat etmesi bir haktır. Günah ile emredildiğinde ise dinlemek de yoktur, itaat de.”
Buhârî (2955) Muslim (1839)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi