You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Adil olmayan yönetimler ve Müslümanların pozisyonları

Adil olmayan yönetimler ve Müslümanların pozisyonları

Yönetici
RE: Adil olmayan yönetimler ve Müslümanların pozisyonları
11. Mesajda eklenen fotoğraf görünmediği için fotoğraf eklentisinde düzenleme yaptım.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Avf b. Mâlik radıyallahu anh’den: Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Yöneticilerinizin hayırlıları sizin kendilerini sevdiğiniz ve sizi seven, onlara dua ettiğiniz ve size dua eden yöneticilerdir. Yöneticileriniz şerlileri ise kendilerine buğz ettiğiniz ve size buğz eden, kendilerine lanet ettiğiniz ve size lanet eden yöneticilerdir.” Denildi ki:

“Ey Allah’ın rasulü! Onlara kılıçla karşı çıkmayalım mı?”
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Aranızda namazı ikame ettikleri sürece hayır! Yöneticilerinizde hoşlanmadığınız bir şey gördüğünüzde, amelini çirkin görün fakat itaatten büsbütün el çekmeyin.”
İsnadı sahihtir. Muslim (1855)
İbn Ömer radıyallahu anhuma’dan: Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Müslüman kişinin günah ile emredilmediği sürece itaat etmesi bir haktır. Günah ile emredildiğinde ise dinlemek de yoktur, itaat de.”
Buhârî (2955) Muslim (1839)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@Cosmos bu seni son uyarım.
Yazdığın mesajlarda konu sahibini tenkit etmeyi bırakıp konuya odaklanarak cevap ver.
Konu hakkındaki fikirlere değer veriyoruz.
Ancak şahısları hedef alan mesajlar doğru değil.

Aradaki farkı anlayabildiğini umuyorum.

Bu seni 3. uyarım. Kurallara dikkate al.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
hımm ,muhattap diye benden bahsedilmiş sanırım.öyleyse doğrudur yani evet,aynen de açıkladığı sebepten dikkate almadım onu.
bana göre kendisi henüz kendisine cevap yazılabilecek yorumları yapacak olgunlukta değil.

o yüzden dikkate almıyorum onu.

zaten burası dini bir forum,islam dini üzerine mülahazarlarda bulunuyoruz ,tabii bana kalsaydı diğer dinlere dair tartışmalara da yer verilmesi,herkese söz hakkı tanınması uygun olur (fakat tabiiki herkesin de kullandığı sözlere dikkat etmesi lazım,bu beklenen birşey ve zorunlu)

neyse. benim bilimsel makalem majör revizyon ile kabul edildi.

editorun dediği düzeltmeleri yapmam gerekecek minör düzeltme veya kabul mektubu almadığım için biraz mutsuzum desem yalan olmaz.

emin olun kendi şahsımı çok çok az hesaba almıştım makaleyi yazarken...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-03-2019, Saat:04:43 PM, Düzenleyen: blue.
هل أنا حقاً أنا ؟
Ebu Hureyre radiyallahu anh’den: “Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Benden sonra bildikleriyle amel eden ve emrolunduklarını yapan halifeler olacaktır. Yine benden sonra bilmedikleri şeylerle amel eden ve emrolunmadıkları şeyleri yapan halifeler olacaktır. Kim onlara karşı çıkarsa berîdir. Kim elini (itaat etmekten) çekerse selamettedir. Lakin razı olup tabi olan (helak olur).”

Buhârî ve Muslim'in şartlarına göre sahih. Ebû Ya'lâ (10/308) İbn Hibbân (15/41, 42) Taberânî Musnedu’ş-Şamiyyin (643) İbn Bişran Emali (14) Tarsusi Musnedu Ebi Hureyre (14) Beyhakî (8/158) Beyhakî Delâilu’n-Nubuvve (6/521) İbn Asakir (7/223, 36/214, 63/268)

İbn Ömer radıyallahu anhuma’dan: Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Müslüman kişinin günah ile emredilmediği sürece itaat etmesi bir haktır. Günah ile emredildiğinde ise dinlemek de yoktur, itaat de.”
Buhârî (2955) Muslim (1839)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.