You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ADI SIR HALİ SIR...!

ADI SIR HALİ SIR...!

Kıdemli Üye
ADI SIR HALİ SIR...!
adı sır... hali sır...

[Resim: hhhhhhhhh1eo0cq2.jpg]Sırlarınız olsun başkalarının imtihanı olan. Zira sır kişiye özeldir, tek kişiliktir. Makamdır hasılı. Eğer sır, ruh-u müstesnada demini alırsa; sırrın karşısında imtihan olan kişinin istikamet çizgisinde zikzaklar oluşur. İmtihan olanın, müntehadaki başarısızlığı ise seyrin uruç noktasında, makamların tebdilini gerektirir. Bu durumda; en vahim akıbet, imtihan olan zatın af makamında olup da, imtihanı kaybetmesiyle gerçekleşir.



Hak sırda sırdır. Sır, makamın gözündeki nur, Hakk’ın ışığıdır. Huzur verdiği nispette, yakabilir de. Bazı kullar bu nurun muhafazası ile çevrelenmişlerdir.



“Ey beni öldü diye bilen ahmak,

Nur Hakk’ın nuru, ten ise toprak

Hak nurunu aldı, ten yine toprak” (Ö.Hayyam)



Sır makamının erenleri, nefesleri ile “Hu”’nun televvünleri içre yaşarlar. Her bir soluk O’ndan gelir… Yolları hak olan bu kişiler; esmanın sonsuzluğunda inci olmaya adaydırlar. Fakat kimi kendini bilir, kimi ise bilmez…



Sır makamının dervişleri, dualarında tevazuludurlar. Bu kapının önünde eğilen halim başlar, “Kahhar” ism-i celalinin helakini geciktirir.



Sır makamındaki nefesle, imtihan olup da kaybeden nefise gelince…

Eğer af makamında da, kaybettiyse; iflahı zor bir yoldadır ve sonunun hayrı için, ehl-i sırrın duası dahi aciz kalabilir.

Eğer ki imtihan olan adem ise, garib ve garip tevafuklarla ikaz edilebilir. Af makamının ademleri mütemadiyen kör olmazlar. Sadece, hakikatte imtihanı kaybetmeleri onları kör kılmıştır. Bunların kalpleri görme uğrunda seyre devam edebilir.



Zira her kuş uçma istidadıyla yaratılır vesselam.

ALINTI...
[Resim: 1871qt9.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: ADI SIR HALİ SIR...!
istidadımızı güçlendirmek ve layıkınca kul olmak duasıyla

Allah razı olsun ablacım...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Cvp: ADI SIR HALİ SIR...!
Nizam-ül Mülk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:istidadımızı güçlendirmek ve layıkınca kul olmak duasıyla

Allah razı olsun ablacım...
cümlemizden inşaallah...
[Resim: 1871qt9.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.