Adana'da öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti!
Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. Faciada 11 öğrenci ve 1 bakıcı hayatını kaybetti.
AB Bakanı Ömer Çelik NTV'de hayatını kaybedenlerin sayısını 12 olarak duyurdu. Bakan Çelik, yanının çıkış nedeninin elektrik kontağı olabileceğini söyledi.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yangın faciasıyla ilgili "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı" açıklamasını yaptı.
KORKUNÇ YANGIN SAAT 19.30'DA BAŞLADI
Saat 19.30'da Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve 200 öğrencinin kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı.
AHŞAP BİNA ALEV TOPUNA DÖNDÜ
Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencelerden atlama sonucu vucudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi.
12 ÖLÜ: 22 YARALI
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde izlediği. İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 11 öğrenci ile bakıcı olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı.