You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Adamın parası da, umresi de haram, haberi yok!

General
-Geçenlerde komşu daireden bir müdür umreye gitti geldi. Ziyaretimde dedim ki -müdür bey hayırlı olsun, parayı nasıl biriktirdin?
-Meğer adam senede iki kere İstanbul’da kendisine resmi görev yazdırıyormuş. Kendi uydurmasıyla görevli olarak gidiyor ve aldığı yollukları biriktiriyormuş. Böyle biriktirdiği yolluklarla umreye gitmiş. Daha üstteki genel müdür de demiyor ki arkadaş senin İstanbul’da yönettiğin birimin yok, ne işin var da görev çıkarıyorsun orada kendine.
-Ne feci! Umreye gittiğine göre bu adam Müslüman! Koca adam kazandığı paranın da onunla gittiği umrenin de ahlaksızlığını anlamıyor öyle mi? Gereksiz veya önemsiz bir nedenle görev yazdırarak biriktirdiği yolluğun haram olduğunu ve o parayla umreye gitmesinin haramını daha da katladığını anlamıyor öyle mi? Ne feci!
-Hocam insanın kanına haram bulaşmaya görsün. Artık Allah’tan öyle bir tokat yiyor ki, artık o pislik içerisindeki pisliğe boğulsa da onun basireti kalmamıştır. Haram yiyor da böyle umreyle, namazla temizleneceğini sanıyor. Umrenin haramını örteceğini sanıyor. Hocam bir de biliyor musun, bu adamı ben hep mescitte görüyorum, anlayacağın beş vakit namazlı birisi yani!
-Aman ya Rabbim! “Vah o namaz kılanların haline ki…” buyuran ayetin korkunç tehdidini hatırladım şu an. Yüreğim sıkıldı! Nereden açtık bu felaket konuyu! Muhammed Bozdağ
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.