You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzman
Açlık
Öncelikle Allah hiçbirimizi açlıkla terbiye etmesin (Amin)

Açlıkta birçok hikmet olduğu da bir gerçek.

Açlığa dair bazı hadisleri ve güzel sözleri paylaşmak istiyorum. Hep beraber istifade edebiliriz inşallah.

- İbn-i Adiyy’den (r.a.) rivayet edilmiştir. Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: Muhakkak ki Allah-u Teâlâ, dünyada yemesini ve içmesine azaltan kullar ile meleklere karşı övünür. Allah-u Teâlâ meleklere der ki: “Kuluma bakın! Ben onu dünyada yemek ve içmek ile imtihan ettim. O sabretti ve ikisini de terk etti. Şahit olun ey meleklerim! Kulumun terk ettiği her lokmaya mukabil ben de ona cennette dereceler vereceğim.

- Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: Kalplerinizi çok yemek ve içmekle öldürmeyiniz. Muhakkak ki kalpler tarla gibidir. Ondaki su çok olursa ölür.

- İmam Hasan’dan (r.a.) rivayet edilmiştir. Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: Kıyamet günü makam olarak en faziletliniz, dünyada açlığı en uzun olanınız ve Allah’ın azametini tefekkür edeninizdir. Kıyamet günü en sevimsiziniz ise, çok uyuyan, çok yiyen ve çok içendir.

- Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: Açlık ve susuzluk ile nefislerinizle cihat edin. Muhakkak ki bu cihadın mükâfatı, Allah yolunda cihad edenin mükâfatı gibidir. Allah-u Teâlâ’ya, açlıktan ve susuzluktan daha sevgili bir amel yoktur.

- Hz. Aişe’den (r.a.) rivayet edilmiştir. Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: “Cennetin kapısını çalmaya devam ediniz ki size açılsın.” Hz. Aişe sordu: “Ne ile çalalım?” Efendimiz (sav) şöyle cevap verdi: “Açlık ve susuzlukla.”

- Hz. Ebu Hureyre’den (r.a.) rivayet edilmiştir. Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: Kıyamet günü, insanların Allah’a en yakın olanları, dünyada uzun süre aç, susuz ve mahzun kalanlardır… Şayet gücün yeterse, miden aç ve dudakların kuru olarak ölmeye gayret. Açlık ve susuzluk sayesinde şerefli mevkilere ulaşır, peygamberlerle oturursun. Bedeninden ayrılan ruhun ile melekler sevinir ve Cebbar olan Allah-u Teâlâ sana rahmet eder.

- Hayvan açken, insan tokken kudurur - İbn-i Sina

- Açlık buluttur. Kul acıktığı zaman bulut yağmuru yağdırdığı gibi kalp de hikmeti yağdırır. - Bayezid Bestami

- Benim ibadetten en çok zevk aldığım zaman, karnımın sırtıma yapıştığı aç zamanlarımdır. - Süleyman Darani

- Öyle alçak bir kapıdır ki açlık, geçilmesi zaruri oldu mu, insan artık ne kadar büyükse, o kadar çok eğilir - Victor Hugo

- Yeryüzünde hiçbir gıda, açlık kadar lezzetli değildir. - Cervantes

- Açlık ne yedirtmez, tokluk ne dedirtmez. - Azeri Atasözü
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.