You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acil Cevapları Lazım (Tefsir Soruları)

Acil Cevapları Lazım (Tefsir Soruları)

General
RE: Acil Cevapları Lazım (Tefsir Soruları)
Sizden daha önce sınav olanlardan soruları almışsınız ve kağıda yazıp,resmini çekip buraya yollamışsınız.Ben cevap vermem,veren olursa da saygı duyarım;ama bu size tembelliğe alıştırır.

Bu arada arkadaşlar bu sorular lise soruları mı üniversite soruları mı?Ben anlayamadımgülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sorular güzel yorum soruları.Ama ben imam hatip okumadım ve tefsir pek bilmem.Cevaplayacak olan varsa cevaplar tabiki.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Mesela Kuran'ı ilk mushaf haline getireni bilmiyor musunuz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sorulara cevap kitaptan mı vereceğiz tarihten mi?
Kuranı ilk mushaf haline getiren hz.ebubekir zamanında ilk harekeleyen muaviye zamanında ilk kuran tefisi mukatil bin süleyman doğru yolu gösteren kuran derken anlamadım ama "sırat ı müstakim" olabilir diye düşündüm Saskin
Kuranı kerim çoğalması hz.osman zamanı
İsrailiyat up uzun bir konu nasıl soru anlamadım ama kısacası tevrattan vs baska yerlerden edilinen bilgi gibi örneğin ; Hz.Adem gökten yere düştü o kadar uzun boyluydu ki başı göğe çarptı vs yani uydurma dediğimiz ama içinde gerçekte olan rivayet bilgileri.
Hz.Peygamber döneminde tefsir diye bir şey yoktu ki sahabe zaten anlıyordu durumu ki bizzat muhattap bazen kendileri idi "de ki" diye bir ayet başlıyorsa sahabe o "de ki" kim anlıyordu bugun o "de ki" kim biz araştırıyoruz.
Sahabe dönemi müfessirini sizden duydum tarihte ilk tefsir yazan mukatil bin süleyman o da hicretten 150 sene sonra müfessir derken ne demek isteniyor anlamadım.
"Onların tuzaklarını boşa çevirdi" sadece bunun mu tefsirini istiyor :s parça ayet tefsiri okumadım.

Dediğim gibi sizin okuduğunuz kitaplarda nasıl yazıyor bilmiyorum ama tarihi olarak cevaplar bunlar genel olarak aklımda olanları cevapladım o yüzden hepsini açıklamak uzun olur diye bu kadar yaptım gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Mesajı 2014 de atmış ben yeni üye olduğum için şimdi cevap attım :D:D:D pardon arkadaslar :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
olsun bilgi tazelenmesi olur gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.