You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acaba Kul Hakkına Mı Girdim ?

Yeni Üye
Merhabalar, merak ettiğim bir konu var acaba günah mı işledim bilmiyorum beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

1 hafta önce geleceğimi belirleyecek önemli bir sınava girdim, hatalı bir soru vardı bende sorunun hatalı olması yüzünden soruyu yanlış yaptım.Bu gün soruya mahkemede itiraz ettim avukatım %99 iptal olacağını söylüyor.

Beni asıl düşündüren olaya gelelim farz edelim ki bir okul var ve kontenjanı en fazla 150 kişi alabiliyor soru iptal edilmeden önce o okula girebilecek 150 öğrenci var diyelim.

Sorunun iptal olmasıyla soruyu yanlış yapanların puanları yükseldi ve o okula girebilecek öğrenci sayıcı 160 kişiye çıktı diyelim. Bunun sonucu önceden o okula girebilecek 10 öğrenci artık o okula giremeyecek, ve ayrıca sonuçta sorunun iptal edilmesi ile o soruyu sallayanların da puanı artacak ve öne geçecekler iyi okullara gidecekler ve belki bu yüzden bir sürü kişi istediği okula kontenjanın dolu olması nedeni ile o okula giremeyecek.

Eğer soru iptal olmasaydı beli binlerce kişi (sallayanlar, soruyu bilemeyip boş bırakanlar) öne geçemeyecekti ve böylece çoğu kişi istediği okula girebilecekti. İtirazım yüzünden belkide çoğu kişi geride kalacak acaba haklarına mı girmiş oluyorum ?

O kadar kişinin kul hakkına girmiş olduğumu düşünmek beni mahvediyor. Lütfen yaptığım yanlış mı yoksa doğru muydu söyleyin aklıma geldikçe çok korkuyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-12-2014, Saat:06:51 PM, Düzenleyen: Meraklı11.
...
RE: Acaba Kul Hakkına Mı Girdim ?
Sorunun hatalı olmasından siz sorumlu olmazsınız ,dolayısıyla sizlik bir durum yok

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Siz doğru olanı yapmışsınız ,dua etsinlerde bedduaları kendilerine dönmesin.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hangi sınavmış bu?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.