1 hafta önce geleceğimi belirleyecek önemli bir sınava girdim, hatalı bir soru vardı bende sorunun hatalı olması yüzünden soruyu yanlış yaptım.Bu gün soruya mahkemede itiraz ettim avukatım %99 iptal olacağını söylüyor.
Beni asıl düşündüren olaya gelelim farz edelim ki bir okul var ve kontenjanı en fazla 150 kişi alabiliyor soru iptal edilmeden önce o okula girebilecek 150 öğrenci var diyelim.
Sorunun iptal olmasıyla soruyu yanlış yapanların puanları yükseldi ve o okula girebilecek öğrenci sayıcı 160 kişiye çıktı diyelim. Bunun sonucu önceden o okula girebilecek 10 öğrenci artık o okula giremeyecek, ve ayrıca sonuçta sorunun iptal edilmesi ile o soruyu sallayanların da puanı artacak ve öne geçecekler iyi okullara gidecekler ve belki bu yüzden bir sürü kişi istediği okula kontenjanın dolu olması nedeni ile o okula giremeyecek.
Eğer soru iptal olmasaydı beli binlerce kişi (sallayanlar, soruyu bilemeyip boş bırakanlar) öne geçemeyecekti ve böylece çoğu kişi istediği okula girebilecekti. İtirazım yüzünden belkide çoğu kişi geride kalacak acaba haklarına mı girmiş oluyorum ?
O kadar kişinin kul hakkına girmiş olduğumu düşünmek beni mahvediyor. Lütfen yaptığım yanlış mı yoksa doğru muydu söyleyin aklıma geldikçe çok korkuyorum...