You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Abdestle ilgili Soru ..

Abdestle ilgili Soru ..

General
Abdestle ilgili Soru ..
Sorum şu ;
sırasıyla abdest azalarımızı 3'er kere yıkıyoruz .. Başa mesh ediyoruz .. Kulaklar we boyun .. Eveeeettt..
Boynunuzu nasıl mesh edıyosunuz ? Tarıf edebılır mısınız ?
#
allahumme sallı ala seyyıdına muhammedın ve ala alı seyyıdına muhammed ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-01-2015, Saat:12:36 AM, Düzenleyen: YapRak_.
Uzman
RE: Abdestle ilgili Soru ..
ben boynumu iki elimin ters tarafı ile baş parmak ve kılcık parmak hariç 3 er parmak la mesh ediyorum...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
başkasınnı bilmiyorum kardeşim...bildigim bu umarım dogrudur....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bu situ hakkinda bir bilgim yok bildigim enseyi mesh etmek farz degil sünnettir.sünnet olduguna görede peygamberimizin bununla alakasi bir sözü vardir diye dusunuyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bende sahih bir hadis var ise gerçekten okumak ve araştırmak isterim çünkü ben ensmi mesh etmiyorum çünkü Cumhur ulemaya göre mekruhtur
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bilgisi olanlar yardimci olurlar umarim.mekruh olmasi durumu biraz kafami karistirdi yani neye gore mekruh sayiliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
şimdi biz okuyarak değilde dinleyerek amel eden bir topluluk oldugumuz için kafamız karışıyor, hanifi alimlerinden bir kısım enseyi mesh edeptir demiş birkısmı ise sünnettir demiş ama cumhuru ulema ise mekruhtur demiş sebebi ise böyle birşeyin dinde aşırıya gitmek olarak saymışlardır
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.