You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Abdest Almanın Mustehab Olduğu Haller

هل أنا حقاً أنا ؟
Abdest Almanın Mustehab(Sünnet değil) Olduğu Haller

1-Allah subhanehu ve teala'yı Zikretmek:

Alıntı:Muhacir b. Kunfuz anlatıyor: ‘Rasûlüllâh (sav) küçük abdest yaparken selâm verdim. Abdest alıncaya kadar selâmıma karşılık vermedi. Abdesti aldıktan sonra selâmımı aldı’

Sahih. Ahmed (5/80) Nesâ’î, (1/37); İbn Mâce, (350).

2-Her Namaz İçin Ayrıca Abdest Almak:

Alıntı:Ebû Hureyre ‘den: “Rasûlüllâh (sav) buyurdu ki: ‘Şayet ümmetime zahmet vermeyecek olsaydım her namaz için abdest almalarını ve her abdest için misvak kullanmalarını emrederdim.’

Hasen sahih. Ahmed (2/258) Tayalisi (2328)
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Abdest Almanın Mustehab Olduğu Haller
3-Yatarken:

Alıntı:Berâ bin âzib (radiyallâhu anh) anlatıyor; Peygamber (saliallâhu aleyhi ve seliem) buyurdu ki; Yatacağın zaman, namaz için abdest alır gibi abdest al. Sonra sağ yanın üzerine uzan. Sonra 'Allahumme eslemtu nefsî ileyke.../ALLAH'­ım! Kendimi sana teslim ettim...' duasını oku.
Buhârî, 247; Müslim, 2710
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah razı olsun akhi. senden bir konu hakkında fıkhi malumat istesem? konu sahabenin cünüp ve abdestsizken kuran okuma hakkındaki görüşleri. inşaAllah yazarsan linkini at güncelle.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Kimisi abdestsiz Kur'an meali okunabileceğini ama Arapça yazılı Kur'an okunamayacağını söylüyor?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Paylaşım için sağol , kimisi diyor abdestsiz kur'an ellenir okunur diye , bende kur'an'ı kerim'e abdestsiz bırak okumayı 7 kat havluyla bile ellemenin doğru olmadığını düşünüyorum ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.