You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Abbas’ın Elemanları İsrail Hesabına İnsan Avını Sürdürüyor

((Meksikalı))
Filistin Enformasyon Merkezi

Batı Yaka’da İsrail işgal devletinin desteğiyle varlığını sürdüren gayri meşru Abbas yönetimine mensup güvenlik elemanları Siyonist yönetim adına baskınlar düzenleyerek insan kaçırmayı sürdürüyor. Dün geceden bu yana sürdürülen baskınlarda da 11 Hamas mensubu tutuklandı. Tutuklananlardan birinin bayan, birinin de Hamas’ın ileri gelen liderlerinden Cemal Ebu’l-Heyca’nın oğlu olduğu bildirildi.

Diğer tutuklananların da birinin şer’i bir mahkemede hâkim, birinin üniversitede öğretim görevlisi bir doçent, birinin üniversite öğrencisi, beşinin de işgal devletinin zindanlarından birkaç gün önce çıkmış yani yakınlarıyla birlikte kalmanın tadını sadece birkaç gün yaşayabilmiş özgürleştirilen tutsaklardan olduğu bildirildi.

Verilen bilgilere göre baskın ve tutuklamalar Batı Yaka’nın Eriha, Cenin, Ramallah ve Nablus vilayetlerine bağlı farklı bölgelere yönelik olarak düzenlenen değişik baskınlarla gerçekleştirildi.

25 Temmuz’da başlaması beklenen diyalog görüşmelerinin yedinci turu öncesinde bu tür baskınların ve tutuklamaların artırılması, polis terörünün şiddetlendirilmesi Abbas yönetiminin söz konusu görüşmeleri yine bir çıkmaz sokağa itme ve sonuçsuz kalmasını sağlamak için zemini önceden oluşturma amacı taşıdığını gözler önüne seriyor. Abbas’ın böyle bir tutum sergilemesinin ABD temsilcisi General Dayton’un ve İsrail işgal devletinin talimatlarından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Çünkü ABD ve işgal devletinin Hamas - Fetih diyalog görüşmelerinin başarılı olmasını istemediği biliniyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.