You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

90'lı Yıllarda Zengin Gösteren 10 Şey

Zorko

10-) Kahvaltıda Portakal Suyu İçince Kendini Lord Zannetmek
90'lı yıllarda taze sıkılmış portakal suyu içmek adeta İngiliz Kraliyet Ailesinin günlük alışkanlığı olarak sayılırdı gülücük
Kahvaltıda portakal suyu içen kişi kendisini Lord sanarak, tatlı tatlı bardağından yudumlardı.
2000'lerde sadece meyve suyu satan dükkanların açılmasıyla, portakal suyu Türkiye'de ulaşılmaz olmaktan çıktı...

Bir Zengin Yiyeceği, Muz!
Misafir evlerinin resmi meyvesi muz, 'öyle her evde olmazdı' diyebileceğimiz bir başka yiyecekti.
Misafirliğe giden çocuk masada tek tük duran muza el uzattı mı, annenin gözleri büyür, kaşlar kalkar; el sürme, yeme sakın görgüsüzlük olur etkisi yaratılırdı.
Çoğu insanın ilk kez 90'lı yıllarda tanıştığı bu tropik meyve ile kendinizi başka bir sınıfta hissedebilirsiniz gülücük

Nokia 3310 Sahibi Olmak
Dünyanın en çok satan telefonları arasında olan 3310, Türkler de adeta teknoloji şoku yaşatmıştır gülücük
Bir zamanların iPhone olan Nokia 3310 dayanıklılığı, yeşil ekran ışığı, melodileri, yılan oyunları ile 7'den 70'e herkesin gönlünde taht kurmuştu.
Özellikle babalarımızın beline astığı telefon kabıyla Nokia 3310 adeta başımızın tacı olmuştur.

7-) Yüzyılı İcadı Asansör
Türkiye'de yüksek binaların yapılmaya başlanmasıyla asansör kavramı da hayatımıza girdi.
Genellikle zengin muhitlerde yeni yapılan binalarda rastladığımız asansör, o gözümüzde büyüdükçe büyüyen , bizi soluksuz bırakan merdivenlere yan gözle bile bakmamızı sağladı gülücük

Gazete-Ekmek-Süt= Kapıcı
Özellikle doksanlı yıllarda oldukça popüler olan kapıcılı apartmanlarda oturmak bir zenginlik göstergesiydi.
O dönemde yayınlanan Bizimkiler dizisindeki Kapıcı Cafer hala aklımızdan silinmeyen karakterler arasında...

6-Sihirli Yumurta
Hepimiz 90'lı yıllarda mutlaka çim adam büyütme furyasına katılmışızdır.
İşte şimdi ona benzer, kendinizin büyütüp besleyebileceği sihirli yumurta ile aşkınızı ilan edebilirsiniz.
Yaprakları üzerinde yazan birbirinden güzel mesajlarıyla, sevgilinize güzel ve komik bir sürpriz yapabilirsiniz.

5-) Doksanlarda Ev Hanımlarının Kıskançlık Göstergesi, Bulaşık Makinesi
Merdanali çamaşır makinesinden sonra, bugün ki tam programlı çamaşır makinesi ve son olarak bulaşık makinesinin çıkmasıyla 90'lar ev hanımlarının en çok huzur bulduğu yıllar oldu...
Genelde misafir geldiğinde çalıştırılan, o zaman eskiyecek diye pek kullanılmayan bulaşık makinesi, ev hanımları tarafından birbirlerine hava atmak için kullanıldı gülücük

Almancıların Olmazsa Olmazı, Mercedes Araba
90'lar hemen hemen herkesin Almancı bir akrabası vardır.
Tonla hediye ve çikolatayla gelen bu akrabalar, şişman eniştelerin kullandığı, dokunmanın bile yasak olduğu Mercedes araba ile evlerimize misafir olurlardı.

3-) Önceleri Zenginin, Şimdiyse Öğrenci Yemeği Mc Donald's!
Serbest piyasa ekonomisiyle ülkemize gelen yabancı fast food firmalarının başını Mc Donald's çekiyordu!
90'lı yıllarda Mc'te yemek yemek adeta zengin işiydi gülücük
Doğum günlerinin yapıldığı, oyuncak almak için anneye yalvarıldığı Mc Donald's artık yemekten bıktığımız hamburgerleriyle hala hayatımızda.

2-) Dershaneye Giden Komşu Çocuğu...
Dershaneler günümüzde ne kadar fazla olursa olsun, önceden ÖSS'ye hazırlanmak için giden komşu çocuğuna gıptayla bakılırdı.
Kazanılmadığında, 'Ben de dershaneye gitsem, ben de kazanırdım' diyen öğrencilerin en azından geçerli bir mazereti vardı gülücük

1-) 90'lı Yıllarda Bir Zenginlik Göstergesi, LC Waikiki
90'lar da bir zamanlar LC Waikiki çılgınlığı vardı.
Bir anda bayramlıkların ve misafire giderken giydiğimiz kıyafetlerin hepsi LC Waikiki oldu.
Üzerinde LC Waikiki maskotu olan maymunun resmi bulunan poşetleri taşıyan çocukların havası başka olurdu gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
RE: 90'lı Yıllarda Zengin Gösteren 10 Şey
Muz asonsor ve waikiki gülücük bulasik makinesi olani hatirlamiyorum bizim etrafimda o kadar zengin yokmus demek kigülücük
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
R4BİA
babam erkek kardeşim için muz alırdı ama sadece onun için o yerdi bize vermezlerdi saklardı annem bizden aaa gözlerim doldu şuan ne vicdansızlarmış o zmanlar Sad neyse ben o muzu bulur ne yapar ne eder yerdim :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Aferin rabiaalkýþalkýþ
Bunu ilk beğenen sen ol.
R4BİA
bebe bisküvisi alırlardı ona da aynı muamele tabi Big Grin ama benden kaçmaz :D:D

çok pis boğazmışım o zaman :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
İyi yapmissingülücük yemesen icinde kalir daha kotu olurdugülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bunlar genelde turkiyeye has seyler sanirim.. ben o yillari yurt disinda gecirdigim icin bazilari uysada cogu uymuyor :D
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bulaşık makinesini bende hatırlamıyorum 90 yıllarda..yoksa biz çok çok mu fakirdik Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.