You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

7 öğrencili asrın sorusu :S

Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Soru:

**-Bir sınava toplam 6 öğrencinin katılması beklenmektedir.
**-Yoklaması tam olan öğrenci sayısı 5'dir.
**-Sınava 4 öğrenci katılır.
**-Sınav sonunda kağıdını teslim eden öğrenci sayısı 3 'tür.
**-Teslim edilen sınav kağıtlarının ,tam olarak dolu olanının sayısı 2'dir.
**-Öğretmen kağıtları Değerlendirmesi neticesinde bu 2 kağıdın yanlız 1 tanesinin tam olarak doğru olduğunu görür.
**Öğretmen tarafından açıklanan sınav sonucunda 6 öğrencinin 100 üzerinden 100 aldığını açıklar.
**Gerçekte ise 7 öğrenci geçmiştir.

Nasıl oluyor? Zeka, felsefe, mantık, hepsi iç içe.

---------

Sorunun birbirinden tamamen bağımsız 3 farklı çözümü var.

Birinci çözüm analitiktir.
İkinci çözüm mantıksal , analitik karışıktır.
Üçüncü çözüm tamamen felsefidir.

3 çözümden herhangi birisini bulmanız yeterlidir. Kolay gelsin. gülücük

Soru daha önce bir çok yerde sorulmuştur ama kesinlikle alıntı değildir. Bööö
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: 7 öğrencili asrın sorusu :S
bırakın gençleri sınav mınav yormayın :p:D

allame kardesim bırak onlar almış 100 ü , darısı başımıza de geç :D

ne kafa patlattırıyorsun bize :D
Ölmek daha kolaydır sevmekten...
Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
ölüm değilse bizi ayıran yazık olmuş
hoca kanaat kullanmıstır gülücük
[Resim: ts_atki2.gif]
Dev gibi kestane ağaçları altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımız mosmor olana kadar balık tuttuğumuz fırtınanın cocuklarıyız biliyoruz ki hırçınlığımız, asiliğimiz, ondandır.

[Resim: tb43nr.gif]

Şampiyon Trabzonspor

Kuşkusuz çocuğuna ''tabağını bitir'' diye bağıramayan tek anne, afrikalı ANNE'dir...
Ölmesinler Artık ..!

AFRİKA yaz 5601'e gönder...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamun aleykum

testin konusu öğretmenin becerisi olmalı böylece öğretmen dahil 7 kişi sınava girer.

sınav sonucunda kimin ne yapacağı biliniyor ve o öğrenciler ona göre davranıyor olmalı.

tek bir öğrencinin 100 alması diğerlerinin de 100 almış olması halinde bu bir faraziye olarak her öğrencinin istese kopya çekebileceği anlaşılıyor.

fakat öğretmen ancak kendine güvenen bu güvene göre soru çözebilen çözdüğü soruya göre not bekleyen bir sınıfı yetiştirmek amacında.

buna göre öğretmenin beklentileri tam da istediği şekilde gerçekleşmiş olduğundan sınıfın tamamı asli ders olan dürüstlük inanılıırlık ve zamanı kullanma konularında öğretmeni ikna etmiş gibi.

analitik olarak her bir öğrenci ya farazi olarak bu soruları çözebilecek kabiliyet de ya da diğerinden kopya çekebilecek halde veya buna izin verilmiş halde olmalı. bir öğrencinin aldığı en yüksek not diğerlerinin de asgari notu olmasını bu şekilde açıklayabiliriz.evrensel kümesi 7 olan bir kümede 6 ihtimal içinde 5 şartın gerçekleştiğini ve bu sınıfın evrensel küme sayısına göre değerlendirildiğini düşünebiliriz. öğretmen her halükarda kendisinin üst sınırı olan sorduğu soruya vakıfiyeti her öğrenciyle paylaşmak isteyecektir ve öğretmen olduğu sürece her öğrenci sorulan sorular bakımından onun bilgisini taşıyacaktır.zira yapılan test esasen onun bilgisinin ve tarzının sorgulanmasıdır.

buna göre öğretmen bu sınavda ne kadar iyi veya kötü olduğunu denemektedir ve öğrenci başarısını da kendi başarısına bağlamaktadır. kendisi nasıl bu merhaleye gelmişse öğrencilerinin de bu aşamaya geleceğini düşünmektedir.

Aklıma geklenler bunlar değişik cevaplarla daha da açıklama yapabilirim.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.

Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Ben bu soruyu 20 sene önce hocalara sordum bilen çıkmadı.
geçen sene face bookta bi bulmaca sitesinde bulmaca hastası çok zeki bi kız analitik yoldan yani sırf mantık yürütme ile fiziken çözdü. o zamana kadar ben sırf felsefi çözümü biliyordum.
o kızın yanıtını da doğru saydım.
sonra ben de düşününce, ikinci bir çözüm daha buldum, o çözüm de çok güzel bir çözümdü ve kabul gördü. orda mantık , felsefe ikisi iç içe olan bir çözüm ve eksik nokta kalmıyor. tabi bunlar olgunluk dönemimde gerçekleşti. Sorunun gerçek çözümünü geçede karoğlan denilen şahsa bir yerde bir şeyler göstermek için yazdım ama sorusunu hatırlamıyordum. sorusunu face'den buraya aktarmıştım ama face'deki bulmaca grubu kapanmış. buraya yazmışım. :D
hatırlattığın iyi oldu. :D
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.