Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
40 hadis ezberleyelim
40 hadis ezberleyelim
Fasil : NİKÂH BAHSİ
Ravi : Üsâme b. Zeyd b. Hârise
Baslik : NİKÂHDA KEFÂET`I HAKKINDA ÜSÂME İBN-İ ZEYD HADİSİ
Hadis : Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`in:
"Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı fitne ve fesad (âmili) olarak hiç bir şey bırakmadım "
buyurduğu rivâyet olunmuştur.
Alıntı- Buhari
allah razı oLsun ) tamam ben şimdilik devam ederim ama baktınız ki 2 3 yazmadım sonra siz yazarsınız

şimdi Tehdit edip korkutmayayım bende sizi))
Sağolun eksik oLmayın
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
İşte hakkında kesin bilgileri olmadan konuştukları ve özellikle bayan arkadaşlarımızın "Evet yalan hadis " diyerek peşine takıldıkları hadis ;;
***ibnu Ömer anlatıyor; Resulullah (sav): “(Ey kadınlar topluluğu!) Ben, akıl sahiplerine aklı ve dini nakıs olanlardan galebe çalan sizin kadarını hiç görmedim!” demişti İçlerinden dirayetli bir kadın: “Bizim aklımızın ve dinimizin noksanlığı nedir?” diye sordu “Aklınızın noksanlığı, şahidlikte, iki kadının şehadetinin bir erkek şehadetine denk olmasıdır Dindeki noksanlık ise, (ay hali sebebiyle) ramazanda oruç yemeniz ve bazı günler namaz kılmamanızdır” cevabını verdi
(Bu, Sahiheyn’de geçen uzunca bir hadisten bir parçadır)
kaynak;Ebu Davud, Sünnet 16, (4679);
Müslim, İman 132, (79);
Buhari, Hayz 6;
İbnu Mace, Fiten 19, (4003)
Kim bu insanlara galebe ettide , bu hadisi yalanlayabildi ??? Yazık !!!
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Burdan yola çıkarak birkaç hadis ravisinin farklı bakış açılarına rağmen aynı hadisi anlam itibari ile rivayet etmeleri o hadisin senedinin kuvvetine delalet eder.
Burada dikkat edilecek nokta Ravilerin seçilmiş insanlar olduğu ve bu insanların bilerek yanlış yol, heva ve heveslerine uyarak konuşmayacağıdır.
Aksi halde bu ispat kuralını nefsin ve şeytanın desiselerini ortak çıkar olarak gören ve bunları doğru kabul eden zihniyetle farkımız kalmaz. Farkımız bu konuda birleşenlerin ( ki bu alimler kendilerini ispatlamıştır) yanlışta birleşmeyecekleri hususundadır.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi