You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

40 hadis ezberleyelim

40 hadis ezberleyelim

รüгüռժü
RE: 40 hadis ezberleyelim
14. Hadis

Fasil : NİKÂH BAHSİ
Ravi : Üsâme b. Zeyd b. Hârise
Baslik : NİKÂHDA KEFÂET`I HAKKINDA ÜSÂME İBN-İ ZEYD HADİSİ
Hadis : Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`in:
"Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı fitne ve fesad (âmili) olarak hiç bir şey bırakmadım "

buyurduğu rivâyet olunmuştur.

Alıntı- Buhari
Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-10-2010, Saat:11:14 PM, Düzenleyen: mathamara.
รüгüռժü
Bu bir TEHDİTTİR !!!

İlahi Aşk , eğer geri gelip işine devam etmezsen , bu ve bunun gibi hadislere devam ederim . Bundan bayanlar çooook zarar görür gülücük

Hemcinslerine bu kötülüğü yapma Smile

Lütfeeenn
Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
)) hadisin iyisi kötüsü oLmaz )) hemcinslerim zarar görmez bilgilenirLer , bilgileniriz gülücük
allah razı oLsun ) tamam ben şimdilik devam ederim ama baktınız ki 2 3 yazmadım sonra siz yazarsınız gülücük

şimdi Tehdit edip korkutmayayım bende sizi))

Sağolun eksik oLmayın
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
anlaşamamız için bir sebeb yokkigülücük tabiki anlaşırız ))

Bunu ilk beğenen sen ol.
รüгüռժü
Bazı yerlerde duyuyorum, insanlar kesin bilgilere dayanmadan , sırf hislerine mağlup bu yalan hadistir diyorlar ;

İşte hakkında kesin bilgileri olmadan konuştukları ve özellikle bayan arkadaşlarımızın "Evet yalan hadis " diyerek peşine takıldıkları hadis ;;

***ibnu Ömer anlatıyor; Resulullah (sav): “(Ey kadınlar topluluğu!) Ben, akıl sahiplerine aklı ve dini nakıs olanlardan galebe çalan sizin kadarını hiç görmedim!” demişti İçlerinden dirayetli bir kadın: “Bizim aklımızın ve dinimizin noksanlığı nedir?” diye sordu “Aklınızın noksanlığı, şahidlikte, iki kadının şehadetinin bir erkek şehadetine denk olmasıdır Dindeki noksanlık ise, (ay hali sebebiyle) ramazanda oruç yemeniz ve bazı günler namaz kılmamanızdır” cevabını verdi

(Bu, Sahiheyn’de geçen uzunca bir hadisten bir parçadır)
kaynak;Ebu Davud, Sünnet 16, (4679);
Müslim, İman 132, (79);
Buhari, Hayz 6;
İbnu Mace, Fiten 19, (4003)

Kim bu insanlara galebe ettide , bu hadisi yalanlayabildi ??? Yazık !!!
Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-11-2010, Saat:06:36 PM, Düzenleyen: mathamara.
Profesör
bu yalan hadisler konusunda çok şey söyleniyor zaten kaynaklı olan hadislere bile bazen yalan hadistir deniyor...dogru olan hadisi nasıl anlarız o benim kafamı çok kurcalayan şeylerden birisi...

Bunu ilk beğenen sen ol.
รüгüռժü
Üstad Bediüzzaman (Allah ın rahmeti üzerine olsun) herkesin birleştiği şeyin yanlış olma ihtimalinin çok az olduğunu belirtir. Çünkü insanlar ayrı fikir ve bilgilerle hareket ederek aynı noktayı çok nadiren bulurlar.
Burdan yola çıkarak birkaç hadis ravisinin farklı bakış açılarına rağmen aynı hadisi anlam itibari ile rivayet etmeleri o hadisin senedinin kuvvetine delalet eder.

Burada dikkat edilecek nokta Ravilerin seçilmiş insanlar olduğu ve bu insanların bilerek yanlış yol, heva ve heveslerine uyarak konuşmayacağıdır.
Aksi halde bu ispat kuralını nefsin ve şeytanın desiselerini ortak çıkar olarak gören ve bunları doğru kabul eden zihniyetle farkımız kalmaz. Farkımız bu konuda birleşenlerin ( ki bu alimler kendilerini ispatlamıştır) yanlışta birleşmeyecekleri hususundadır.

Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.