You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

4 YILDIR NEREDEYSE DUALARIM KABUL OLMUYOR

Yeni Üye
Selamun Aleyküm. 4 yıldır hayatım nereyse 180derece değişti. olumlu şeylerde oldu tabii.Ama en çok istediğim şeyler olmuyor. senelerdir dua ettiğim bir dava var. kabul olmuyor. sanki lanetlenmişim gibi. dış görünüşüm değişti. beni canından çok seven insanlar şimdi gitmem için dua eder oldu. lanetlendim mi ne oluyor ALLAH rızası için biri yardım etsin...
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
RE: 4 YILDIR NEREDEYSE DUALARIM KABUL OLMUYOR
Edilen duaların kabul oluşu ayetle sabittir. Allah o dua için en uygun zamanında kabul eder. Fakat sen böyle kabul olmuyor diye isyanvari tavır takınman duanın kabul olma olasılığını düşürür.
Söylediklerime ek olarak; insan neyin iyi veya neyin kötü olduğunu bilmez. Sana bir şey iyi gelir istersin fakat aslında o kötüdür ve duanın kabul olmaması senin iyiliğin içindir. Birde bir hadiste; adamın birinin hesap zamanında amelleri hesaplanıyor ve bakıyorki iyi tarafı olduğundan daha çok geliyor. O kul bunun sebebini soruyor. Aldığı yanıtta o fazladan olan iyilik ameli dünyada kabul olmayan dualarıymış.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Sanırım, Allah tarafından lanetlendiğini iddia ediyorsun. Fakat insan olduğuna göre ve insanada ölüm anına kadar tövbe hakkı verildiğine göre lanetlenmene imkan yok. Ümitvar ol ve Allah'a tövbe et. Ve de bol bol salavat çek.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Lanetlendim mi? Cok yanlis dusunuyosun.
eger. Ustuste gelen olumsuzluklar sende bunu dusundurduyse bi yerlerde eksik vede yanlis biseyler yapiyosun.senin yapacagin en guzel sey tovbe edip namazlarini kilmak.asla ve asla dua ederken yilma.hakkinda hayirlisi ise diceksin.eger olmuyosa senin hayir bildiginde ser olabilir.

dua oku bol bol.ibadetlerini yerine getir.bak gor nasil degisecek hersey.nefsine hakim ol.
mevlananin bir sozu var ust uste geliyorsa bela.dua bekliyor senden mevla diye.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Ha bi de şu var ana babanin ve diger insanlarinda hayır duasini alman.
buna gore davranman.iyilikle guzellikle yaklasmalisin insanlara.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Kullarım Sana Ben’i sorduklarında, (bilsinler ki) Ben onlara çok yakınım. Bana duâ edenlerin duâlarını kabûl ederim…” (Bakara, 186)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Kulun Rabbine en yakın olduğu hâl, secde hâlidir. İşte bu sebeple secdede çok duâ etmeye bakın!” (Müslim, Salât, 215)

Fahr-i Kâinât Efendimiz:
“–Bir kul günah olan veya akrabâsı ile darılmasına yol açan bir şeyi dilemedikçe yahut acele etmedikçe duâsı kabûl olunur.” buyurmuştu.
“–Yâ Rasûlallâh! Acele etmek ne demektir?” diye sordular.
Allâh Rasûlü (sav):
“–Kul; Nice defâlar hep duâ ediyorum da Rabbim duâmı kabûl etmiyor. der. Duâsının hemen kabûl edilmemesi sebebiyle bıkar ve duâyı bırakır. (İşte o zaman acele etmiş olur.)” cevâbını verdi. (Müslim, Zikir, 92)

o yüzden acele etme,dua et
istediğin şeyi senin için hayırlı olan vakitte çıkaracaktır Allah...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dua mutlaka kabul olur ama illada bizim istediğimiz şekilde değil
kul için hayırlısı neyse ve ne zamansa o zaman olur
yok eğer değilse ahirette ona hasene olarak geri döner...

kendimden örnek verecek olursam
98 yılı sakarya üni.yi kazandım...
o kadar dua ettim ki kazanıp gidiyim diye
vel hasıl kazandım ama o zaman malum 28 şubat darbe dönemi ve ben başımı açıp gitmedim tabiki...
gitseydim orda daha önce okuyan abimin tuttuğu evde kalacaktım ma aile...
99 senesinde orda olacaktım yani...

99 depreminde abimin kaldığı ev yerle yeksan oldu...
ettiğim dua benim için hayırlı değilmiş ki Allah oraya gitmemi nasip etmedi çok şükür

duam kabul olmadı diyenler
dikkatli bakarlarsa aslında görürler dua'nın nasıl kabul olduğunu...
illa bizim istediğimiz şekilde olması gerekmez Wink
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
okurken tüylerim ürperdi Sad evet Allah korumuş...

bende çok denedim bazen ettiğim duaları, istediğim şeyleri, olanı olmayanı... cidden hepsinde hakkımda hayırlısı oldu...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.