You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

4 Hak Mezhep ve Konulara Göre Bazı Farklılıkları

4 Hak Mezhep ve Konulara Göre Bazı Farklılıkları

Profesör
RE: 4 Hak Mezhep ve Konulara Göre Bazı Farklılıkları
hasbunallah we ni'mel vekil
Lahavlevela kuvvete illabillah
gülücük
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
mezhepler olmalıdır. fakat taklitçi şekilde değil de "ben şu yollarını delile uygun görüyorum, o yüzden bu yol üzereyim" tarzı bir bakışla olmalı. taklid müslüman için sıkıntılı bir durum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sen peygamber Efendimiz s.a.v i taklit etmiyor musun kara
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Karadamlalar sen hiç siyer okumadım herhalde.

Çektiği cilenin yaptığı devrimden sebep olduğunu bilmiyosun bu yüzden.
Şunu önce iyi anla
Peygamber Efendimiz s.a.v Allah ne emrettiyse onu yapmıştır. Arapların saçları sakallarina göre değil
Siz peygamber Efendimiz s.a.v i bile böyle anliyorsaniz sizin mezhepleri anlamanızı beklemeyelim biz

Allah akıl ve düşünce yetisi versin başka bir şey demiyorum
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
4 Hak mezhep ifadesi gelenekçi İslamistlerin çok da işe yaramayan ifadesidir.

Zira hak mezhep meselesini 4'e bağlamak veya 44'e bağlamak önem arz etmiyor.

Kaç tane hak mezhep vardır sorusunu bundan 200 yıl önce sorsaydınız size 8 derlerdi

Kaç tane hak mezhep vardır sorusunu bundan 500 yıl önce sorsaydınız size 40'dan fazla sayarlardı.

Bir islam alimi kendisi başlı başına bir mezhep sayılır. Onu taklit edenler de onun mezhebine mi girmiş olur?

Allah sizlere mezhebinizi sormayacak, mezhep muhabbetini çok yapmayın çünkü bir işe yaramıyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Mezhep takıntısı olan arkadaşlara mezhepler tarihi ile ilgili çalışmaları okumalarını tavsiye ederim

Mesela ; 7 asrın başlarında Neccariye diye bir mezhep var. Yüzyıllarca var olmuş bir mezhep, yüzbinlerce insan da bu mezhebe tabi olmuş, bir süre sonra tarafarı azalmış ve mezhep ortadan kalkmış

Niye mezhep demişler Neccariye'ye ?

Allah gözlerle görülmez demiş, O'nun görmesi farklıdır demiş, Allah'ın günahları affetmesi caizdir demiş, Alem'de Allah'ın dilediği şey hadis olur demiş, Allah'ın kemalı mahluktur demiş.. falan filan

Bu görüşleri toplamışlar hepsine birden Neccariye demişler Mezhep diye anılmış..

Sonra ortadan kalkmış.. Bundan 150 yıl sonra Şafilik Mezhebinin veya Hambelilik mezhebinin taraftarları azalıp kalmayınca 300 yıl sonraki Müslümanlar da hak mezhep 2 dir yada 3 dür diyeceklerdir.

İslam mezhepler ile kıyaslanmamalı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-08-2014, Saat:05:12 PM, Düzenleyen: manifesto.
Forumcu
ya zaten biz hanefiyiz şafiyiz diyenlerin mezhebe uyduklarını mı sanıyorsunuz çoğu mezhebinde ne olduğunu bilmez. hocası şeyhi ne derse onu mezhep zanneder gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-08-2014, Saat:05:55 PM, Düzenleyen: eşşafii.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.