You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

2.kısım mantık soruları.

2.kısım mantık soruları.

Forumcu
RE: 2.kısım mantık soruları.
Askeri olman için şeytana inanman gerekmiyor onun vesveselerine tabi olman yeter.

Akide ve usuluddin diye bir şey var ama bu seni zerre ilgilendirmez onların ayet ve hasislere uymadığını anlatmam için sana kıymet vermem lazım.

Kendini akıllı zannedip onları islamın aleyhine delil getirmen daha doğrusu islam bunların yaptığıdır deyip islamı karalaman şiayı islama delil getirmek gibidir ki aslında şiada senin için daha çok malzeme var ama çok iyi biliyorsunki islamın aleyhine sapık hiç bir ekolden delil getirilmez gülücük sen getirirsin sende sapık olup hakkı bilmediğin için ...

«‒Âhir zamanda öyle insanlar geleek ki, yaşları genç, akılları kıt olacak. İnsanların sözlerinin en hayırlısını söyleyecekler (Kur’ân tilâvet edecekler), ancak okun hedefi delip geçtiği gibi İslâm’dan çıkıp gidecekler. Îmânları hançerelerinden aşağıya inmeyecek. Onları nerede görürseniz öldürün! Zira onları öldürmek, kıyamet günü öldüren için ecir olacaktır».” (Buhârî, Menâkıb, 25; Müslim, Zekât, 154)

Ne anladın gülücük?

Ateizm dinsizlik zaten bir ideolojidir

bknz ideoloji;İdeoloji, siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir siyasi partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, ahlâki, estetik düşünceler bütünü.

Hükümsüz olan senin sözlerin ;ne komiksin hükümsüz demen ile hükümsüz olucak zannediyorsun gülücük

Sizinde işiniz zor toplum içinde hükümsüz gördfüğünüz ayetler için canını verebicek kişiler varken can güvenliğinizin olmadığını düşünerek elbette münafıklık yapıcaksın gülücük

Elbette insanların çoğu batıl üzere olucak zaten biz buna iman ettik sana ayetleri yazmıyıcam iman etmediğin bir şeyin lehine yada aleyhine delil gerekmiyor ,ateist olman için bir gerekçe arıyan sensin gerekçeye ihtiyacın yok aslında ben böyle inanıyorum de geç ama dedimya her ateist kaliteli ateist olmuyor kafirlerde çeşit çeşit gülücük
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
ben ateist olmadığımı belirttim ısrarla anlamıyorsun aklının önüne set çekmişsin.
ateist olgu-değer arasında temellendirme yapamaz toplumsal düzene-ahlaka önem verir ayrıca ateizm ideoloji değildir.
üstte ideolojinin tanmını yaptığın halde kendinle çelişmişsin farkında değilsin.
ben daha çok deist-agnostik gibi hissederim kendimi
ateist-deist dediğimiz insanlar sizin masallarınıza inanmaz. inanmamak tercihleri değildir çünkü o olayların yalan olduklarını bilirler. şeytanmış cinmiş bu tür örneklere gerek yok o yüzden.

ben islam onların yaptığıdır derken islam kaynaklarından örnekler veriyorum.
senin islam anlayışın seni ve anadolu müslümanlarını kapsar bi iki dini ritüel dışında kuran-hadis hiç birisine uymazsınız işid-taliban gibi örgütler ise a dan z ye her şeye uyar. siz okur geçersiniz o adamlar okur-anlar-uygular.
o bakımdan işid gibi örgütler islam ordusudur siz ise deizmle harmanlanmış dini ritüellere dayanan farklı bir din'e mensupsunuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ismet sana bir isim bulalum gel kısaca
Bak gavur ne demek bir öğren öncegülücük

gâvur
gâvur için sözlük sonucu
halk ağzından

1.
kaba
Müslüman olmayan kimse, özellikle Hıristiyan, Avrupalı, batılı.
2.
dinsel inancı olmayan kimse, dinsiz kimse.

Bir gün hidayete erersen kardeşimiz olursun ama şuan gavursun fakat çok kafası karışmış bir gavursun usuliddin bilmediğin için ayatelerin hükmünü mahalini bilmediğin için çorba olmuş kafan bak bir örnek ile sana izah ediyim sen haç ile ilgili ayetleri okuyunca hac farz oluyormu sanıyorsun hayır neden şartaları var içerde ve dışlarda şartlar tahakkuk etmeden haç edemezsin etmeyincede inanmıyor olmassın,namaz kıl emri var ama iç ve dış şartlar yerine gelmemiş namaz kılamazsın şartların oluşması için uğraşırsın önce cihatta böyledir kaç ışıdçi ile konuştun kaç elkaideciyle konuştun ne bilgin varki islam tarihini izah edebilecek anlıyabilecek kapasite alt yapı yokki sende çozutmuşsungülücük

Bana imanlı gibi yazma kendi açından öyle diyip durman saçma tabiki bu böyle olucak ben ateist gibi oturup seninle isa musanın varlığınımı tartışıyim isterdin dimi.... oldu ! gülücük

Senin katlin nerde vacip biliyormusun hayır bence bilme böyle kork beni katledicekler diye gülücük
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Şeriat ilan edilmeyen islam devleti olmuyan bir yerde şer-ı cezalar uygulanır sanıyorsun ,sonrada siz değil araplar inanıyor onlar uyguluyorlar diyorsun sen tarih bilmiyorsun 100 yıl öncesinden haberin yok daha.
Sadece sizin gibi yerli yada yabancı gavurların inandığı ne hikmet ise sadece sizin bildiğiniz işkembeyi kübradan deliller ile bize kin kusuyorsun sonrada ateist değilim falan ya sen ister yahudi ol ister ne halt biz hepsine gavur diyoruz zaten farkına varamıcakmısın bizim için hepiniz aynı şeysiniz renginiz farklı aynışeyin açık koyusugülücük
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-02-2019, Saat:03:49 PM, Düzenleyen: Abdulhamithan.
Yönetici

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.