You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

2.derece mezhepsizleri tanımak

Administrator
IKINCI DERECEKI MEZHEPSIZLERIN BIR KISMI SÖYLEDIR:

1. bir kimsenin kendisini mutlak müctehit görerek ahkam cikarmaga calismasi
,kitap ve sünnete kendi anlayisina göre mana vermesi , ahl,i sünnetten ayrilmasi.
( SElefilik ve vehhabilik hareketi böyle bir mezhepsizliktir.

2. hak ve batil mezhepler arasinda tercihler yapmak veya sadece hak mezhepler ,
arasinda tercihlerde bulunmak suretiyle hak, mezhepleri önder kabul etmek..

3. icma ve kiyasi inkar, taklit aleyhtarligi , farkli ictihatlardan dolayi islam alimlerine dil uzatip,
ibni teymiyye ,ve sevkani, abdullah gibi . mezhepsizleri önder kabul etmek.

bu hareketleri yapan kimselerin mezhepsiz oldugu kolayca anlasilir.
bununla beraber bir kac müsahhas misal verirsek mezhepsizler daha kolay teshis edilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: 2.derece mezhepsizleri tanımak
her mezhep Allah yolunadır...kitabımız Kuran-ı kerim Peygamber Efendimiz H.z Muhammed(s.a.v)...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-02-2010, Saat:07:28 PM, Düzenleyen: Sükut.
General
RE: 2.derece mezhepsizleri tanımak
Mezhepler Allahın koyduğu kanunları daha düzenli hale getirebilmek için ya da en azından bir ilmihal başlığı altında toplamak için faydalı olabilirler.Ancak Kuran ve Sünnette hükmü belli konularda mezhepler hata içindeyse bu hataya "ben bu mezheptenim" diye girilmez bilerek.

her mezhepsizlik eleştirisi konusuna yazdım,hortlattım falan konuları ama öğrenmemiz ve anlamamız gerekli.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.