You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

116 yıllık portakal müzede sergileniyor

116 yıllık portakal müzede sergileniyor

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
116 yıllık portakal müzede sergileniyor
Ankara AA- İngiltere'de, 116 yıl önce bir madencinin maden ocağındaki patlamada hayatını kaybettiği gün beslenme çantasında bulunan portakal, Staffordshire bölgesindeki bir müzede sergileniyor.

Stoke-on-trent kenti Etruria yöresindeki Racecourse maden kömürü ocağında 1891'de meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Joseph Robert'a ait portakal, bir meyve kurusu görüntüsü veriyor.

Arkasında bir eş ve 6 çocuk bırakan 37 yaşındaki Roberts'ın ailesine teslim edilen tek eşyası olan beslenme çantasının içindeki portakal, zaman içinde iyice kuruduğu için, sallandığında çekirdek sesi duyulabiliyor.

Potteries Müzesi sözcüsü Deb Klemperer, Roberts'ın torununun çocuğu Pam Bettaney tarafından yıllar sonra müzeye bağışlanan portakalın yalnızca bir meyve kurusu olarak görülebileceğini, bu meyveyi hikayesi ilginç olduğu için sergilediklerini ifade etti.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.