You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

10 Kasım da Hüzünlenmiyorum....Çünkü atatürkü SEVMİYORUM...

Uzman
Ah Atatürk(!) ah! Sen asr-ı
sâdette yaşayacaktın!
Mesela Hz. Hamza'nın
karşısında diyecektin, "Dinle
devlet ayrıdır!" diye ve Hamza
(r.a) sana bir tokat atacaktı
tıpkı Kâbe'de Ebu Cehil'e
attığı gibi...
Mesela Hz.Ömer'in karşısına
çıkıp Kur'an a "Gökten indiği
zannedilen " diyecektin ve
bunu duyan Ömer (r.a) senin
boynuna kılıcı vuracaktı..
...
Mesala sünnete uyup eliyle
yemek yiyen ashaba
"Medeniyet efendiler!"
diyecektin ve aralarından
Hz.Âli çıkıp o yıldırımlar saçan
gözleriyle sana bakacaktı...
Mesela haddini aşacaktın,
Allah Râsulü'nün (a.s.m)
sarığına elini atıp şapka
giydirmeye kalkacaktın. Bak
işte,o zaman ashap ne
yapacaktı seni.
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: 10 Kasım da Hüzünlenmiyorum....Çünkü atatürkü SEVMİYORUM...
alkýþ alkýþ alkýþ

İlk hareketinde tokatı yiyeceği için bunların hiç birini yapamayacaktı : )
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
10 Kasım'da hem Atam için hem de sizler gibi hüzünlenemeyenlere için hüzünleniyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ben ve benim gibi, senin atana hüzünlenmeyenlere senin neden hüzünlendiğini anlayamadım ?

Bizim için hüzünlenme , Bizler gayet memnunuz ve mutluyuz =))

Atan için hüzünlenmene gelince, orası beni ilgilendirmez tıpkı bizlerin hüzünlenmemesinin seni ilgilendirmediği gibi...

Bu arada atanın ruhuna bir kuran oku arada, o kadar seviyorsunuz adam bunu hak ediyor olmalı malum seven sevdiğinin ahirette de rahat olmasını diler... Mesela tebbet suresini... =))

“O olmasaydı” derdi Başöğretmenim, “hepimiz İngiltere’nin kölesi olacaktık!”

“O olmasaydı” derdi Başöğretmenim, “İngilizler ezanı kaldıracak, Kur’an eğitimini yasaklayacaktı!”

“O olmasaydı” derdi Başöğretmenim, “camiler kiliseye çevrilecekti.”

“O olmasaydı zulüm altında inim inim inleyecektik!”

“O” Atatürk’tü…

19 Mayıs 1919′da Çürük Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmış, oradan Amasya’ya, sonra Erzurum’a gitmiş, Misak-ı Milli sınırları Sivas’ta çizilmiş, vatanı kurtarıp Cumhuriyeti ilân etmişti.

Onu hepimiz çok sevecektik!

Peki, ama sevgimizi nasıl gösterecektik?

Kolaydı: Padişahlara veryansın edip tüm tarihi karalayacaktık! Sonra her yere bol miktarda heykellerini dikecektik (özellikle darbe dönemlerinde)…

Dağlara, taşlara vecizelerini yazacaktık!

Kendisini de ilkelerini de kanunlarla koruyacaktık…

“O” bu işten acaba memnun olacak mıydı?..

Bunu kimse bilemezdi elbet, öyle olduğunu var sayıyorduk.

Her milli bayramda biraz daha yücelttik. Biraz daha abartılı övgüler düzdük, birbirinden kopya kitaplar yazdık.

Ne de olsa fikre, düşünceye karşı boykotumuz vardı, derinleşme konusunda çok tembeldik, araştırma angarya geliyordu…

Geriye kala kala üç şey kalıyordu:

1. Atatürk’ü alabildiğine övmek…

2. Kanunla korumak…

3. Bütün bulvarlara, meydanlara heykellerini dikmek, sözlerini yazmak.

İşi o kadar abarttık, o raddeye vardırdık ki, mevcutlar yetmedi, 22 metrelik dev bir heykelini Artvin’e dikmeye karar verdik…

Yalnız bir sorun vardı: Bu 19 Mayıs’ta açılışı yapılacak olan 22 metrelik heykelin heykeltıraşı ile Artvin Valisi’nin arasına birden bir “kara kedi” girmişti.

“Vali, benden heykeli teslim etmemi istedi” diyordu, heykeltıraş Sıtkı Kahvecioğlu, “ben de Atatürk’ü kimseye teslim edemeyeceğimi söyledim. 19 Mayıs’taki törene beni dâvet etmedi… Ben ayrı açılış yapacağım.” (Hürriyet, 12 Mayıs 2012).

Vali mi haklı, heykeltıraş mı, bilmiyoruz: “Atatürk’ü kimseye teslim etmem” sözü ile Atatürk’ü teslim almak isteyenlerin varlığını mı vurguluyor, yoksa salt heykelden mi bahsediyor? Bunu dahi bilmiyoruz.

Ama içimize bir kurt de düşmüyor değil.

İçime kurtlar düştükçe nedense ilkokuldaki Başöğretmeni hatırlıyorum. Rahmetli (herhalde rahmetli olmuştur) desteksiz atardı:

“O olmasaydı, hepimiz İngiltere’nin kölesi olacaktık!”

“O olmasaydı, İngilizler ezanı kaldıracak, Kur’an eğitimini yasaklayacaktı!”

“O olmasaydı, camiler kiliseye çevrilecekti.”

“O olmasaydı, zulüm altında inim inim inleyecektik!”

Soramazdık: Ey Başöğretmenim, 1950′ye kadar millet zulüm altında inlemedi mi?..

İngiltere isteseydi, işgali İstanbul dışına taşırıp tüm Türkiye’ye yayabilirdi, ama yapmadı, neden?..

Ezan-ı Muhammedî ve din eğitimi 1950′ye kadar yasaklanmadı mı?..

Camilere sıralar konması, oturularak “tapınılması”, musiki aleti çalınması teklifi “Dinde Reform Layihası” adı altında teklif edilmedi mi?

Başöğretmenim soru sorulmasından hiç ama hiç hazzetmezdi.

Neyse, hem bayramınız, hem de 22 metrelik heykeliniz kutlu ve mutlu olsun!

Yıllarca bu milleti karanlığa ittiniz,
40'ta 60'ta 80'de de ittiniz hala itsiniz!
Az bir ses çıkardık, 'tapınağınıza' gittiniz.
Suyunuz ısındı beyler ısındı kaynıyor
Bu ne pisliktir kardeşim!
Temizle temizle bitmiyor..

Muhsin Yazıcıoğlu

Ey insan; keremi bol Rabbına karşı seni ne aldattı? (İNTİFAR SURESİ / 6. AYET)

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye

Yüce Allahın Kur'anda lanetlediği en büyük

günah NANKÖRLÜKTÜR.....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Tarihi yeterince okuyunca Atatürk'ün aslında ne olduğu, ne yapmaya çalıştığı, bize aşılanmak istenenler falan hepsi apaçık görülebiliyor.

Ben Atatürk'ü ne seviyorum, ne de nefret ediyorum. O benim için Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşamış liderlerden biri. Ama onu bir kurtarıcı olarak görmek cahillikten başka bir şey değil, bu kadar saf olmayınız lütfen. Yaptığı hataları tartışmalıyız ki önümüzü daha net görebilelim, yolumuzu daha doğru çizelim.

Son dönemde cumhuriyet tarihini resmi belgelerle açıklayan o kadar çok yayın var ki, okuyun, yakın tarihimizi her Türk vatandaşı dosdoğru bilmeli.

Avrupa ülkelerinde bir şeyin üzerinden 50 yıl geçince o artık 'tarih' kabul ediliyor ve her şey ifşa ediliyor, açıklanıyor, tartışılıyor. Biz ise tarihimizden utanıyormuşuz gibi hala saklıyoruz bazı şeyleri, insanlarımızı kandırmaya devam ediyoruz. Hem de tarihimizle gurur duyduğumuzu iddia ederek yapıyoruz bunu. En büyük hatalarımızdan biri bu, ülke olarak.

Biraz objekif olalım, biraz geri çekilip büyük resme bakalım. Biraz daha derin düşünelim, o zaman anlayacağız aslında bazı şeyleri...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sevemedım kara gözlüüüm senı doyunca
hep kıskandım senı elden yıllar boyunca :D:D:D:D
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.