You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

1 milyondan fazla Hadis var diyen var. Sizce hadislerin hepsi doğru mu?

Yeni Üye
Bence hadislerin hepsinin doğru olmasına imkan yok. Çünkü Peygamberimizin ömrü yetmez. Şunu da unutmamak lazım, peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) yaşarken hadislerin yazılmasını yasaklamıştır. 4 halife devrinde de yasaktır. Yani en erken 80 yıl, bazı yerlerde de 200 yıl sonra hadislerin yazılmaya başlandığı söylenmektedir. Size soruyorum büyük büyük dedenizden size kadar kelimesi kelimesine gelmiş kaç cümle var? Benim yok. Peki Peygamberimiz öldükten 200 yıl sonra nasıl hafızadan yeni olmuş gibi hadisleri yazıya dökmüşler? Bu konuyu Mevlam sitesinin hadisler bölümünde çok güzel açıklamışlar. Orada daha başka örneklerde var.

Ayrıca en önemli konu aslolan Kuran'dır. Başka kaynak aramaya gerek var mı? Gerisi bence iktidar sahiplerinin insanları kullanmak için hadisleri araç olarak kullanması. Ben böyle düşünüyorum. Sizde düşünüyor ve mantıklı bir insansanız sizde bana hak verirsiniz. Saygılarımla. Cüneyt Muzaffer

Kuran-ı Kerim mi? Hadisler mi? Bence tartışmasız Kuran-ı Kerim. Tersini düşünüyor veya ikiside diyorsanız vay halinize.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: 1 milyondan fazla Hadis var diyen var. Sizce hadislerin hepsi doğru mu?
Tüm hadis adı altında gelen sözlere aynı ilgiyi ve karşılığı gösteremeyeceğimiz nasıl doğru ise sahihliğinde şüphe olmayan yüzlerce-binlerce hadis de mealci şüphelerle çöpe atılacak değildir,peygamber(sav) postacı değildi.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-05-2013, Saat:05:09 PM, Düzenleyen: e2828.
Yönetici
Cvp: 1 milyondan fazla Hadis var diyen var. Sizce hadislerin hepsi doğru mu?
Aziz peygamberimizin sözlerinin bir kısmını alıp bir kısmını bırakanlar yüzünden oluyor bütün bunlar.
Neden yazılması yasaklanmış?
Bazı sahabeler neden yazılmasına hatta konuşulmasına karşı çıkmış?
Aziz peygamberimiz neden bazı sahabelerin yazmasını hoş karşılamış, hatta yazıp yazmadığını kontrol bile etmiş?

Peygamberimizin hayatını detaylıca okuyup öğrensek zaten bu gibi konuları gündeme getirenlerin ne kadar art niyetli oldukları da anlaşılmış olur.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.