Nahl/101 , Bakara/106 ve Rad/36. ayetleri Hz.Muhammedin gerektiği zaman kuranı değiştirmesine tam yetki veriyor.
Nahl-101-Biz bir âyeti değiştirip yerine başka bir âyet getirdiğimiz zaman -ki Allah, neyi indireceğini gayet iyi bilir- onlar Peygambere, Sen ancak uyduruyorsun derler. Hayır, onların çoğu bilmezler.
Bu ayet Kur'an'ın değiştiğine bir kanıt olabilir mi?
............... Cevap ; o verdiğin ayette kurandan neyi değiştirirsek diye bir kelime geçiyor mu ? o ayetin kuran için olduğunu nerden biliyorsun ? hani kuran kelimesi nerde , hem geçmiş ümmetlerede ayet gelmedimi hiç , onlara inen şeriatlerde ayet değilmi ? temel , imani meseleler hariç , toplumların sosyal yaşantısına göre eski hükümlerin değişmesi gayet normal , bir devlet bile on sefer anayasa değiştiriyor zaman geçtikçe .
CİN
Kehf-50-Hani biz meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Hâlbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!
MELEK
Bakara-34-Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.
Şeytan cin mi melek mi? Bu bir çelişki değil mi?
............... Cevap ; örneğin 4 kişilik bir misafir grubu gelecek diyelim , geleceklerin isimleri de ; ahmet , mehmet , selin , niyazi olsun , bu kişiler aynı evde yaşayan aile gurubu olsun , bunlar misafir geleceği zaman biz ne deriz ? ahmetler bu gün bize gelecek deriz ; eeeeeee ne oldu , selin nereye gitti ? niyazi , mehmet nerde diyormusun ? selin ahmetemi dönüştü o cümlede ? içinde kız , erkek ve farklı isimler olan bir topluluğu sadece ahmet diye bir erkek ismiyle adlandırdık . Aynı şey o ayette de var , o topluluğa Allah tan komple bir secde isteği var ve meleklerin bulunduğu gurup içinde de şeytan var , melekler secde ediyor ve Allah ta sonra belirtiyor şeytan secde etmedi diyor , diğer ayettede onun cin olduğu açıklanıyor , ne var yani bunda , çelişkimi buldum sanıyorsunuz seviniyorsunuz , çoğu dilde olan bişey bu .
MAİDE SURESİ: 90-91 Ayet.. Ey inananlar, şarap, kumar, dikili taşlar, şans okları şeytân işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şeytân, şarap ve kumar ile aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allâh’ı anmaktan ve namazdan alakoymak istiyor. Artık vazgeçecek misiniz?
MUHAMMED suresi-15-ayet…Allah'a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. Bu cennetliklerin durumu, ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?
Madem ki şarap Şeytan işi neden Cennet'te var?
.................... Cevap ; ..... şarap ve kumar ile aranıza düşmanlık ve kin sokmak ...... istiyor ; diyor ayette , yani şarap bu tür kötülükleri yaptırdığı için pis oluyor , fakat cennette düşmanlıkmı var ? cennette kin ve kötülükmü var ? hayır yok tabikide , cennette mutluluk var , bu yüzden cennette şarap içsen ne olurki , kimse kimseye kötülük yapmadığına göre niye şarapla mutlu olunmasın , eğer Allah ın ayette bahsettiği şarap aynı şarapsa demekki cennette yasak değil ? bunda ne çelişki var yani ?
Enam-163. O’nun hiçbir ortağı yoktur; böyle emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim.” Yukarıdaki ayet, Muhammed hazretlerinin ilk müslüman olduğunu belirtir ama hükümsüzdür.
Araf-143. “Sen sübhansın”, “tevbe ettim, sana döndüm ve ben müminlerin ilkiyim,” dedi.
Yukarıdaki ayet de Musa‘nın ilk müslüman olduğunu belirten ayettir.
Ali İmran- 67. İbrahim, ne Yahudi, ne de Hristiyandı. Fakat o, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi.
Hz.İbrahim, Hz.Muhammed’den de, Hz.Musa’dan da önce yaşadığına göre müslümanlığı onlardan öncedir. Hz.Adem, Hz.İdris, Hz.Nuh gibi Hz.İbrahim’den önce yaşamış olan peygamberlerin Müslümanlık sırasının ise hesaba katılmadığını görüyoruz.
Burada da gördüğümüz gibi ilk müslüman kimdir? Bunlar çelişki değil midir?
................ Cevap ; örnek ; diyelimki öğretmenin biri sınıftaki öğrencilere bir soru soracak , fakat bu soru farklı sınıf yada okullardaki öğrencilere sorulmuş ve daha önceden zaten cevaplanmış olsun , öğretmen soruyu soruyor ve diyorki ; ilk kim bilecek bu soruyu ? çocuklardan biri kalkıyor ve cevap veriyor ; ben , ben diyor ve soruyu cevaplıyor , şimdi bu çocuk bu soruyu ilk bilen kişimi ? evet o sınıf içinde o soruyu ilk bilen kişi o , fakat başka okullarda o soru zaten bilinmişti fakat çocuk kendi sınıfı içinde ilk bilen oldu ............. Bu örneğe görede çelişki dediğini cevaplıyorum , her peygamber kafirlerin olduğu farklı toplumlara gönderiliyor ve o toplumda da vahyin ilk muhatabı her zaman resuller oluyor , bu yüzden de o toplum içinde Allah ın indirdiği hükme ilk inananlar hep peygamberler oluyor , o vahye ilk inanan kişilerde onlar olduğu içinde inananların ilkiyim diyorlar , çünkü ayette gelmiş geçmiş ilk müslüman benim demiyor , inananların ilkiyim diyor yani kendi toplumunda inanan ilk kişi o , bu tür anlatımlar her dilde vardır
......... Yani çelişki buldum diyorlar fakat , buldukları şey sadece ayetleri ucundan koparıp , düşünmeden almaktan başka bişey yapmıyorlar , kuran ise bir bütündür , bütün olarak incelenir ve ayetler açıklanır , kuranı düşünerek okumayan bazı insanları böyle kandıracaklarını sanıyorlar güya , yada bu soruları soranlar düşünmediği için kendileride kanıyor bunlara , müslümanlar her söylenene kanmamalı , varsa çelişki dediğiniz kuruntular getirin bana , her şeyin en doğrusunu Allah bilir , herşey Allah ın izniyle .
nisa - 82 - Onlar hâlâ Kur'ân'ı gereği gibi düşünüp anlamaya çalışmazlar mı? Eğer o Allah'tan başkası tarafından indirilmiş olsaydı mutlaka onda birçok çelişkiler bulurlardı.