You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

“Sana darılana git!..”

“Sana darılana git!..”

Profesör
“Sana darılana git!..”
Dostluğu bırakmak, dargın olmak caiz değildir. Hadîs-i şerifte, “Müminin mümine üç günden fazla dargın durması helâl olmaz. Üç geceden sonra ona gidip selâm vermesi vâcib olur. Selâmına cevâb verirse, sevapta ortak olurlar. Vermezse günah, ona olur” buyuruldu. Erkek olsun, kadın olsun, dünya işleri için, müminin mümine darılması, yani onu terk etmesi, aradaki bağlılığı kesmesi câiz değildir.
Dargın olana, üç günden önce gidip barışmak, daha iyidir. Güçlük olmaması için, üç gün müsâade edilmiştir. Daha sonra günah başlar ve gün geçtikçe artar. Günahın artması, barışıncaya kadar devâm eder.
Hadîs-i şerifte, “Sana darılana git, barış! Zulüm yapanı af et. Kötülük yapana iyilik et!” buyuruldu. Üç günden fazla dargın duran kimse, şefâ’at olunmazsa, af olunmazsa, Cehennemde azâb görecektir. Günah işleyene, ona nasîhat olmak niyyeti ile hicr eylemek yani darılmak câizdir, hattâ müstehabdır. Allah için darılmak olur.
Hadîs-i şerifte, “Amellerin, ibâdetlerin en kıymetlisi, hubb-i fillah ve buğd-i fillahdır” buyuruldu. Hubb-i fillah, Allahü teâlâ için sevmek demektir. Buğd-i fillah, Allahü teâlâ için sevmemek, dargın olmak demektir.
Allahü teâlâ, Mûsâ aleyhisselâma sordu: “Benim için ne yaptın?” dedi. “Senin için namaz kıldım, oruç tuttum, zekât verdim, ismini çok zikreyledim” deyince, Allahü teâlâ, “Namaz, sana burhandır. Kötü iş yapmaktan korur. Oruç, kalkandır. Cehennem ateşinden korur. Zekât da, mahşer yerinde gölge verir, sana râhatlık verir. Zikir, mahşerde karanlıktan kurtarır, ışık verir. Benim için ne yaptın?” buyurdu.
“Yâ Rabbî! Senin için olan işin ne olduğunu bana bildir” diye yalvarınca, “Yâ Mûsâ! Dostlarımı sevdin mi? Düşmanlarımdan kesildin mi?” buyurdu. Mûsâ aleyhisselâm, Allahü teâlânın en çok sevdiği ibâdetin, hubb-i fillah ve buğd-i fillah olduğunu anladı...

Mehmet ORUC
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ahval Paranormal
RE: “Sana darılana git!..”
Ooo...O zamn benim işim yaş. Darıldımmı tam darılıyorum müthiş inatçı ve kararlıyım küçüklüğümdne beri...
Kavalyem oLsa Öpebilir miyim öLümü ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
zararın neresinden dönersen kardır, en azından bundan sonra bunu uygularsan kurtulursun, hem bak neticesi ne olursa olsun vicdanın çok rahat ediyor
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ahval Paranormal
Yıllar oldu kounşmayalı daha ne gidicem ? hem sıç bende olsa eyvallah...
En az küslüğüm 3 senedir.
Gerçi bi arkadaşımla 4-5 senden sonra barıştık...
Kavalyem oLsa Öpebilir miyim öLümü ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-06-2011, Saat:09:06 PM, Düzenleyen: sürmenaj.
köyün delisi
marifet gibi söyleme bir de, yukarıyı iyi oku :D
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
tamam daha fazla yaş olmadan sen zararın şurasından dön allah allah ömrümü yedin be :D:D
PEAH!

Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
benimkini bile yediğine göre maşallah :D:D
PEAH!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Dargın olana, üç günden önce gidip barışmak, daha iyidir. Güçlük olmaması için, üç gün müsâade edilmiştir. Daha sonra günah başlar ve gün geçtikçe artar. Günahın artması, barışıncaya kadar devâm eder.

Teşekkürler..gülücük

Biri ağlayarak başlar hayata rahmetlen biri veda eder gülmeyi öğrenmeden..

[Resim: 10za6gn.png]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.