You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

“BUYUR EY KULUM!”

“BUYUR EY KULUM!”

Profesör
“BUYUR EY KULUM!”
ADAMIN BİRİ HER ZAMAN “ALLAH, Allah” diye zikreder, bu zikirden dolayı ağzı bal yemiş gibi tatlanırdı.

Bir gün, şeytan gelip:

“Ne diye durmadan ‘Allah, Allah’ deyip duruyorsun?” diye bir soru düşürdü aklına. “Bunca zamandır Allah demene karşılık, bir kerecik olsun Allah ‘Buyur ey kulum!’ dedi mi sana? Daha ne kadar Allah deyip duracaksın?”

Bunun üzerine, adamın canı sıkıldı, ümitsizliğe düştü ve ‘Allah, Allah’ demeyi bıraktı. Gönlü kırılmış bir halde yattı, uyudu.

Rüyasında Hızır’ı gördü karşısında. Hızır ona:

“Neden yaptığın güzel işi terk ettin?” diye sordu.

Adam:

“Yaptığım onca zikre karşılık verilmedi. ‘Buyur ey kulum’ sesi gelmedi. Ben de kapıdan kovulmaktan korktum” dedi.

Bunun üzerine Hızır:

“Senin ‘Allah, Allah’ demen, Allah’ın ‘Buyur ey kulum’ demesidir. Allah’ın ismini anmayı sana sana nasip etmesi az şey midir?”

(iktibastır)

Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: “BUYUR EY KULUM!”
Subhanallah!

Allah a buyuracak kimse yoktur bu kimsenin haddine degildir,Allah da da yanlis olmaz?

Bunun dayanagi nedir, farkli bir anlam kastedilmisse o ayri konu.iyi anlamak lazim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
nasıl anlamışsınız gülücük
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Buyur demekle emret demek es anlamlidir ya hasa Allah"emret ey kulum" demez oyle anlasilirsa kufur olur.o konuya dikkat cekmek istedim.

Birde ozur dileyerek satasma olarak anlamayin gorme ile ilgili sozleri dogru bulmuyorum.Allah gormenin vesilesini gozler kilmistir ve evet bize gozlerimiz vesilesiyle gosteriliyor.
Allah en dogrusunu bilir!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.