You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

“Bana Günahsız Bir Ağızla Dua Et”

General

Bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.s) mealen şöyle buyurur: Bir kişi bir kardeşine dua ettiğinde gökten bir melek insan suretinde gelir ve o kişinin sağ omzunun arka tarafında dikilirmiş ve yâ rabbi bu kişiye ne dua ediyorsa aynısını ver dermiş.

(En şerefli insandır. Bu yüzden meleklerin en şereflisi insan suretinde gelendir. Cebrail en şerefli meleklerden olduğu için insan suretinde gelir. Azrail de insan suretinde gelecek bazılarımızın ruhunu kabz etmeye. İnşallah sevdiğimiz bir zat olarak gelir. Onunla sohbet ederken kendimizi rabbimizin yanında buluruz inşallah.)

Mesnevi-i Manevide geçer bir Hadis-i Kutside Hz. Musa (a.s)’ya Allah Teâlâ buyurmuş ki; bana günahsız olan hiç günah işlememiş bir ağızla dua et. (7909. Beyit ve sonrası – Tâhir'ul-Mevlevî Nüshası)

Hz. Musa (a.s) da diyor ki; yâ rabbi benim bildiğim şeyler var bilemediğim şeyler var. Ben bundan emin olamam ki. Ben hiç günahım yok diyemem ki. Nasıl dua edeceğim sana?

İsmâil Hakkı Bursevî’nin Ruhu'l-Beyanında da geçer Musa kelimullah Allah’la konuşmaya izin çıkmış lakabı Allah’la konuşan Allah’la sohbeti peygamberler arasında meşhur olan zat diyor ki benim böyle günahsız bir ağzım yok.

Hitap geliyor Allah Teâlâ’dan yâ Musa senin için birisinden dua iste. Onun ağzı senin günahını yapmıyor ki…

Senin ağzın benim için günahsız, benim ağzım da senin için günahsız bir ağızdır.

Musa (a.s) günahsız bir ağız araması başkasının dua etmesidir.

Birbirimize dua edelim.

"Adamda biraz akıl varsa başkasına dua eder" derdi hocam.

Hz. Musa (a.s) dua alırmış. Aynısı peygamber efendimiz (s.a.s)’de de var.

Efendimiz (s.a.s)'in en çok dua istediği zat da Hz. Osman'mış. Hz. Osman efendimizin mahcubiyetten mübarek yüzleri kızarırmış.

Nakleden Mehmet Fatih Çıtlak
İsbek Ahlak Dersleri / 19.12.2012
Pendik Mesnevi Sohbetleri / 08.09.2012

Hadis-i Kutside ise telaffuz edilen o cümle yapısı da Allah'a aittir.

Kontv M.Fatih ÇITLAK ile iftar programı 30 Ramazan / 18 Ağustos Cumart
esi 2012
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-10-2015, Saat:01:29 PM, Düzenleyen: umuteğrisi.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.