You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
‘Vahşi Batı’
Büyük geniş ovaların, güzel tepelerin, kıvrılarak akan ırmakların vahşi olduğunu düşünmüyorduk biz. Yalnızca beyaz adama göre toprak, vahşi hayvanlarla vahşi insanlar tarafından istilâ edilmişti. Bizim için doğa vahşi değildi. Toprak cömertti, etrafımız Yüce Gizem’in bize verdiği nimetlerle doluydu. Bizim için doğa, ancak doğudan kıllı adamlar gelip de, gaddarca bir coşkuyla bize ve sevdiğimiz insanlara onca haksızlığı yaptığında vahşi oldu. Ormandaki bütün hayvanlar onun yayılmasından kaçmaya başladığında-işte ancak o zaman bizim için ‘Vahşi Batı’ başladı.”
Dinelen Ayı (Standing Bear)
Kızılderili Ponca Kabilesi Şefi
1839-1908)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: ‘Vahşi Batı’
Kendisini yurdundan ayrılmaya direndiği için yargılayan beyazların mahkemesine şöyle der Dinelen Ayı :
'Elim sizinkiyle aynı renkte değil. Ancak onu delersem canım acır. Siz elinizi delerseniz sizin de canınız acır.Benim elimden akan kan sizin elinizden akan kanla aynı renktedir. Ben bir insanım'.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.