You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

‘Türkçe yardım et!’

‘Türkçe yardım et!’

General
‘Türkçe yardım et!’
Kürtleri Türkleştirme siyaseti Kürtler arasında kültürel açıdan büyük bir yıkım yarattı. Bu yıkımın büyüklüğünü ve derinliğini kavramak için Tarık Ziya Ekinci’nin hikâyesini hatırlamak yeterli olacaktır.
“Kürtçe konuşmak yasaklandı. Bizim oturduğumuz Karahasan Mahallesi’ne yakın ‘Göm’ler vardı… Bu gömlerden köylüler ufak tefek şeyler getirir satarlardı… Bir kelime Kürtçe konuştuğunda, tam beş kuruş ceza kesilirdi. Zaten bir yük odun da beş kuruştu… Ben de derdimizi anlatacak kadar Türkçeyi okuldan öğrenmiştim. Bunlar eşyalarını satmaya geldikleri zaman, babam hemen beni çağırır, “Oğlum git bunlarla, onlara ‘Türkçe yardım et!’ derdi. Ben de bunlarla gider, pazarlığı ben yapardım. Onlar sadece izleyici olarak kalır, böylece cezadan kurtulurlardı. Her sabah mutlaka kapımız çalınır, beni satışa çağırırlardı. Yaşadığım olay bu!”.

ö.f.gergerlioğlu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: ‘Türkçe yardım et!’
Allah kimseyi cahillerin eline düşürmesin.
Dilinide, kıyafetini de, sarığını da, ezanını da, camini de, varlığını da yasaklar dururlar.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
T.C Cumhurbaşkanı çıktı ve "Kürdüm diyenin yüzüne tükürün" dedi.
Yukarıda yazılanlar da cabası zaten.

neyse!!!!!
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Bu topraklar Türkçenin, Kürtçenin, Zazacanın, Rumcanın özgürce konuşulduğu bir yer olamadı maalesef. Başımızda da özgürlükçü görünümlü dikta yönetimi varken yakın zamanda özgürlükler adına pek bir şey beklememek lazım. yezid'in torunları kendilerini özgürlükçü gibi göstererek gene bizi oyuna getirdiler.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.