You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

‘’ÇOKLUK’’ HAKKIN GÖSTERGESİ DEĞİLDİR

Yeni Üye
‘’Eğer yeryüzündeki insanların çoğuna uyarsan, seni Allah’ın yolundan saptırırlar.’’(En’am 116)

‘’Şüphesiz İbrahim, Allah’a itaatkar, hak dine yönelmiş ve asla müşriklerden olmamış (tek başına) bir ümmetti’’ (Nahl 120)

İbn Abbas’dan, Nebi sav şöyle buyurdu: ‘’Ümmetler bana gösterildi. Yanında büyük bir kalabalık olan peygamber gördüm. Yanında bir veya iki kişi bulunan peygamber de gördüm. Yine yanında kimse bulunmayan peygamber de vardı.’’ (Sahih. Buhari(5378))

İmam İbn Hazm şöyle dedi: ‘’Bir kişide çoğunluğun elinde olmayan sünnetler bulunabilir. Onun yanında, başkalarında bulunmayan bir sünnet var da, o kimse buna göre fetva veriyorsa, çoğunluğa aykırı da olsa haktır.’’(El- İhkam (1-599))
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: ‘’ÇOKLUK’’ HAKKIN GÖSTERGESİ DEĞİLDİR
Çokluk hakkın göstergesi olmadığı gibi, azlık ta hakkın göstergesi değildir.
Hak yada batıl, çokluk ve azlıkla anlaşılamaz.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: ‘’ÇOKLUK’’ HAKKIN GÖSTERGESİ DEĞİLDİR
Nerde çokluk orda bo...Big Grin
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.