Cizre'de yarın yeniden olaylar başlayacakmış. #Halk ilçeyi terkediyor. Millet nereye ve ne ile gideceğini bilmeksinizin çocuğunu valizini almış yıllara almış göç ediyor.
Cizre'den bir arkadaşla konuştum;
"Cizre'nin içini labirent gibi yapmışlar, sokağın başında hendek, siper ve TNT düzeneği var.
Sokaktaki tüm evlerden diğerine yatak odasına kadar delikler açarak evden eve yol yapmışlar.
Bir evin penceresinden polise roket fırlatıp on ev sonrasında çıkıp kaçıyorlar. Polis o evi tabii olarak hedef alıyor ama o evde sadece siviller var.
Pkk'nın silahlı üyelerine sordum: 'Derdiniz nedir.?' diye...
Eğer siviller ölse infial olur ve dünya Türkiye'ye tepki gösterir, Türkiye Terör devleti ilan edilir tekrar Kandil ile müzakere yapmak zorunda kalır ve #Serok özgürleşir, bedel ödemeden olmaz diye cevap verdiler.
Bunların amacı her evi polise hedef yapıp yıktırmak ve sivilleri öldürtüp önce tüm Kürtleri ayaklandırmak sonra uluslararası kamuoyunda Türkiye'ye baskı yaptırmak.
Ben de çocuklarımı aldım yola çıkıp Bursa'da kalan amcamın yanına gidiyorum. Burada bize ne can ne de mal kaldı bari namusumuz kirlenmesin yatağımız çiğnenmesin diye gidiyoruz. Bize dua edin dedi..."
Allah bu zulmü kabul etmesin. Amin.
Fatih Sevgili"