You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

© Erdoğan'ın Minare Çıkışı Dünya Basınında ©

© Erdoğan'ın Minare Çıkışı Dünya Basınında ©

" HACI "
© Erdoğan'ın Minare Çıkışı Dünya Basınında ©
İsviçre'de Minare Yasağına Erdoğan'ın "Faşizme İşaret" ve Gül'ün "İsviçrelilerin Ayıbı" Sözleri Dış Basında Yankı Buldu.


İsviçre'deki minare yasağına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "faşizme işaret" ve Cumhurbaşkanı Gül'ün "İsviçrelilerin ayıbı" sözleri Alman basınında yankı buldu.

İsviçre'de yapılan referandumda halkın yüzde 57'sinin yeni minare inşasına karşı çıkmasının yankıları sürüyor. Alman Bild Gazetesi internet sayfasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili tepkisini manşete taşıdı. Gazete, Başbakan Erdoğan'ın "minare yasağı faşizme işaret" sözlerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün de İsviçre'deki minare yasağını 'yüzkarası" olarak nitelendirdiğine işaret etti.

Meclis'te grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, İslam fobisinin Antisemitizmin yeni bir şekli olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasında Avrupa'da gittikçe artan ırkçı ve faşist davranışlara dikkat çekti. Erdoğan minare yasağını "insanlığa karşı işlenmiş bir cinayet" olarak yorumladı.

Bild gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de İsvirçe'deki referanduma sert tepki gösterdiğine dikkat çekti. Gül referandum sonucunun "İsviçrelilerin ayıbı" olduğunu belirterek, bu sonucun Batı toplumunda İslam düşmanlığının ne kadar ileri gittiğinin bir göstergesi olduğu görüşüne yer verdi.

FRANSA VE ÇİN BASINI DA KAYITSIZ KALMADI

Diğer yandan dünyadan haber ajansları da habere ilgi gösterdi. AFP haber ajansı "Türkiye’nin liderleri Salı günü İsviçre’de yeni minare inşaatlarını yasaklayan referandum oylamasını kınarken İsveç’in “bu hatadan en kısa zamanda dönmesini” istedi. Ülkenin İslamcı kökenli başbakanı Recep Tayyip Erdogan oylamayı İslamofobinin ve Avrupa’da yükselen urkçı ve radikal dalgaların yansıması olarak tanımladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de oylamayı “ayıp” olarak nitelendirdi" yorumunu yaptı.

Çin haber ajansı Xinhua da ilgili haberinde "Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Salı günü yaptığı açıklamada İsviçre’de yapılan referandumun sonucunun temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu söyledi. “Bu durum İsviçreliler için bir utançtır” diyen Gül durumun yakından izlenmesi gerektiğini söyledi. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da partisinin toplantısında İsviçre’de minarelerle ilgili oylama yapılmasının yanlış olduğunu ifade etti" satırlarına yer verdi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-12-2009, Saat:06:26 PM, Düzenleyen: ECRİN_ZÜLEYHA.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.