İslami Forum

Tam Versiyon: Cuma gününün önemi!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar cuma gününün metafiziki enerjisi,size hissettirdiği yaşama sevinci ve sinerjisi çok harikadır.Bu yüzden cuma gününe cennetten bir günde derler.Cuma günü KURAN'da sure ismi olmuş bir gündür.Bu güzellik perşembe akşam ezanıyla başlayıp cuma günkü akşam ezanıyla biter.Arkadaşlar cuma günlerini çok iyi değerlendirmemiz lazım.Çünkü cuma günleri her sevaba kat kat fazlasını verir.Cuma günlerini kesinlikle sadakasız geçirmememiz,cuma namazına mutlaka gitmemiz,nafile namazlara,KURAN okumaya,zikre,duaya ve ibadetlere daha fazla yüklenmemiz lazım bu gün içinde.Bakın normal günlerde fazla nafile namaz kılamıyorsanız bile cuma günü içinde bol bol kılmaya çalışın.Cuma gecelerini ibadetle geçirip ziyan etmemeye çalışın o çok mübarek geceyi.Aynı zamanda cuma günü içinde günaha girmemeye de çok dikkat edin,çünkü sevabınıza kat kat fazla sevap alırsınız ama aynı zamanda günahınıza da kat kat fazla günah alırsınız.Cuma günleri az bir miktar olsa bile mutlaka sadakanızı verin.Cuma günlerini ziyan etmeyin.
KURAN'da CUMA SURESİNİN 9 VE 11. AYETLERİ arasında bakın ALLAH ne diyor:
9. Ey iman edenler, Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında hemen Allah'ın zikrine (anılmasına) koşun ve alım satımı bırakın; eğer bilirseniz, o sizin için daha hayırlıdır.
10. Namaz kılındıktan sonra da yeryüzüne dağılın, Allah'ın bol nimetinden nasip arayın ve Allah'ı çok zikredin ki, kurtuluş bulabilesiniz.
11. Böyle iken, bir ticaret veya eğlenti (eğlence) gördüklerinde ona fırladılar ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın katındaki, eğlenceden de ticaretten de hayırlıdır ve Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır."[font=Tahoma][size=large]