You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
nasihat
Yemen’li Şeyh el-Muallimî rahimehullah, Ref’u’l-İştibah An Ma’na’l-İbadeti ve’l-İlah adlı kitabında (152-153) şöyle diyor:

“Şunu iyi bil ki, Allah Teâlâ bazı samimî kimseleri, başkalarının hatası türünden şeylerle imtihan edebilir. O’nun sözünü terk edip hakka mı uyacaklar, yoksa fazilet ve saygınlığına aldanacaklar mi diye!
Bahsi geçen bu fazilet sahibi kişi mazur, hatta içtihadından ve maksadı hayır oluşundan dolayı ecir de kazanmış olabilir. Ancak Allah Teâlâ’nın kitabından ve Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem’in sünnetinden hakiki delillere iltifat etmeksizin onun yüceliğini aldanıp tabi olan mazur değildir! Bilakis o çok büyük bir tehlikededir! Mü’minlerin annesi Aişe radıyallahu anha Cemel vakasından önce, müminlerin emiri Ali radıyallahu anh’ı takip için Basra’ya gittiği zaman, Hasen b. Ali ve Ammar b. Yasir radıyallahu anhum, insanlara nasihat ettiler. Ammar radıyallahu anh’ın sözleri arasında şunlar vardı: “Vallahi o, Nebiniz sallallâhu aleyhi ve sellem’in dünyada da, ahirette de hanımıdır. Lakin Allah, kendisine mi itaat edeceksiniz, yoksa O’na mi diye sizi onunla imtihan ediyor!” Bu manada en önemli örneklerden bir diğeri de Fatıma radıyallahu anha’nın, babasının mirasını talep etmesi hadisesidir. Ebu Bekr es-Sıddık radıyallahu anh için bu büyük bir imtihandı ve Allah Azze ve Celle O’nu bu hususta sebat ettirdi.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-10-2020, Saat:12:52 PM, Düzenleyen: kalemşör.
هل أنا حقاً أنا ؟
Cvp: nasihat
A'râf Suresi 3. ayet:
Rabbinizden size indirilene uyun. Ondan başkalarını evliya edinip de kendilerine uymayın. Ne kadar az öğüt alıyorsunuz.

İmam Taberi tefsirinde şöyle der:

Ey insanlar, rabbiniz tarafından size indirilen apaçık delillere ve hidayete uyun. Size, Allâh'a ortak koşmayı, put ve tağutlara ibadet etmeyi emreden Al­lah´tan başka dostlarınızın emirlerine uymayın. Çünkü onlar sizi doğru yola iletmeyip eğri yola saptırırlar. Ne de az öğüt dinliyorsunuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.