Konu Başlığı : Meslek Lisesi Mezunu birisi ve Ilahiyat
Yeni Üye
- 1
- mesajlar
- 1
- konular
-
0
- REP PUANI
- Jan 2021
- (Kayıt Tarihi)
- Erkek
- (Cinsiyet)
23-01-2021, Saat:01:34 AM
Oncelikle Selamun Aleykum ;
Guzel bir universitede IIBF okurken bir anda hayatin bos oldugunu ve 21 yasima kadar hayati hep sacmaliklarla sacma sapan seylerle gecirdigimi fark ettim.
Bolumumu birakip Ilahiyat okumaya karar verdim. Cok kararliyim. Zamaninda acik olmak gerekirse dini yonden inancim yoktu . Fakat zamanin ve evrenin teoerisi uzerine , Kurani Kerim hadislerine ve kendime kendimce kanitladigim neticelerle Islami kendime kesin kabul gordum (Elhamdulillah) . Fakat bir Ticaret Meslek lisesinden mezun birisi olarak , Arapca bilgim yok . Hic birsey bilmedigimden oturude ne yapabilirim nasil yapabilirim demeye basladim. Ilahiyat Fakultesinde bize Arapca nasil ogretiliyor ve bilgisi olmayan alfabeyi dahi bilmeyen birisine nasil egitim veriliyor.
Sinava hazirlaniyorum bu konuyla ilgili Abilerim Ablalarim ve Kardeslerim fikirlerinizi , onerilerinizi bekliyorum lutfen esirgemeyin , Sağlıcakla ...
Yönetici
- 4,874
- mesajlar
- 605
- konular
-
4,926
- REP PUANI
- Dec 2011
- (Kayıt Tarihi)
- Kız
- (Cinsiyet)
23-01-2021, Saat:01:46 PM
Aleykümselam Hoş geldiniz.
Gerçekten istiyorsan karar ve azimin önüne hiç bir şey geçemez. Lakin önceden hiç bir Arapça alt yapın yoksa (alfabeyi dahi bilmeyen diye ayırt etmişsin) sıfırdan ilahiyata başlamak seni baya bi zorlar, ilahiyatta Arapçaya sıfırdan başlanmıyor ama imkansız değil her yabancı dilde olduğu gibi tamamen senin gayretine bağlı.
“Alfabeyi dahi bilmeyen” diye ayırt etmene dayanarak Kuran okumayıda bilmediğini zannediyorum. İlahiyatın temeli Kuranı bilmekten geçer önce Kuran öğrenmeli ona vakıf olmalısın.
Sabret, Şükret, Seyret...
Forumcu
- 382
- mesajlar
- 29
- konular
-
98
- REP PUANI
- Jan 2018
- (Kayıt Tarihi)
- Erkek
- (Cinsiyet)
23-01-2021, Saat:06:06 PM
merhaba, @yorukoglu
öncelikle kendi kendinize bir seçim yapmışsınız. Ben hz. ibrahim (a.s.) mantığından yola çıkarak islamiyeti seçmiş olduğumu düşünen biriyim. yani bana gelen bu tarz sorular var olduğunda hz. ibrahim (a.s) ye havale ediyorum. çünkü ben ona ittiba ediyorum.
neyse. Ama elbette ki en sevdiğim kişi ahir zaman peygamberi hz. Muhammed (s.a.v.) olmalıdır derim.
size bahsettiğiniz konudada belki yardımcı olabilir diye bir paylaşımda bulunmak istiyorum.
Arapça dili bence çabuk öğrenilebilen bir dil (yani bana öyle geldi çok sürükleyici çünkü en azından ben öyle düşünüyorum)
ancak dediğim yöntemle öğrenebilmeniz için en az orta düzey ingilizce öğrenmeniz önerilir.
madinah arabic yazın google a kursları var. bir başlık açmıştım hatta bu konuda.
çok çok güzel anlatmışlar hakkaten bu websitesinde. eğer hiç ingilizce bilmiyorsanız ve ana diliniz türkçe ise , tabi türkçe kaynaklardan ama seslendirmeler (telaffuz) için mutlaka bu dediğimmkaynağı öneririm.
ben telaffuzda hiç zorlanmıyorum. ancak grammar ı çok sürükleyici de olsa , kapsamlı denebilir.
lütfen bu sizin gözünüzü korkutmasın. bence öğrenebilirsiniz isterseniz.
kolaygesin.
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi