Teşekkür ederiz
Ateistler cevap aramıyorlar aslında ateizm bir felsefe ve felsefede maksat cevap almak değil soru sormak'tır.Bir zamanlar dini yayınlar satan bir kitapçıda bir arkadaşımla beraber çalışırken bir bayan geldi (kapalı) kendisi arkadaşımla beni sakallı görünce dertlenerek benim bir oğlum var bizi sabah namazlarına kaldırır nasihat ederdini yaşayışı mızdaki eksiklikleri beyenmezdi fakat şimdi inanmayın bu saçmalıklara diyor inkar ediyor herşeyi yaptık fikrinden dönmüyor size göndersem konuşurmusunuz dedi arkadaşım pskiloloji eğitimi almış tarih bilgisi akide bilgisi sağlam birisiydi oda bende dertlendim tabi kadıncağızın haline varlıklı bir aile çoçuk üniversişte okumuş neyse...
Derken bir gün çok soğuyk genç bir delikanlı merhaba dedi girdi içeri ben tahmin ettim merhabalaştık oturduk önce bana pislik diyene pislik bende pislik derim dedi (neces) bizde arkadaşımla hafif şaşkınlıkla gülümsedik başladı anlatmaya o anlattı fikrini söyledi hatırladığım dinler kan döker insanların arasını açar demişti bizde komunizm ve yaptığı zulümlerden bahsettik daha bir çok konu açıldı gençte resmen bir paranoya hali vardı herşeyden şüphe ediyordu iman etmek istiyorum sizin gibi ama olmuyor diyordu o nun herçıkışında arkadaşımla bemnim imanım artıyor dahada halimize şükrediyorduk hepsinin cevabı Kuranı Kerimde vardı bende zamanında bu soruları sormuş cevap aramıştım ne varki kalbim mutmain olmuştu ne kadar çok şükretsek az Allah hidayet etmez ise kim hidayet bulabilir genç bir türlü yatışmadı konuşmanın bir kısmında fatihayı açıp okumamızı söyledi ben açtım mealinden okudum Allah bunu söylermi dedi

bende neden söylemesin Allahu teala bize O'na nasıl dua ediceğimizi öğretiyor o öğretmese biz nasıl bilebilirizki ibadet etmeyi dedim bunu söylerken gülümsüyordum genç bvenim halime bakıp irkildi şaşırdı biz halimizden çok memnunduk onun sandığı gibi sarsılmamıştık bizi inkar çukurundan çıkaran Allah sana hidayet etsin dedik genç gitti.buda dünya hayatımızda bir anı ve ibret olarak bize kaldı...